Kunstenaars van Bonnard laten zich inspireren door Vincent van Gogh

01-09-2019

Opening zondag 1 september met

vanaf 14.00 live muziek door Tip Jar

Kunstenaars van Galerie Bonnard laten zich inspireren door

Vincent van Gogh

 

Opening: zondag 1 september om 14.30 uur door wethouder van Cultuur Hetty Tindemans

Het NoordBrabantsmusuem in Den Bosch organiseert dit najaar een bijzondere expositie rond Vincent van Gogh: Van Goghs intimi.

In deze expositie zal Nuenen een belangrijke rol spelen. Vincent van Gogh leefde en werkte in Nuenen, de sporen hiervan zijn in zijn werk, en ook in Nuenen en omgeving, overal te vinden. In het bijzonder tegenover de galerie; daar bevindt zich het Domineeshuis waar de ouders van Van Gogh, en Vincent zelf een periode, woonden. Reden genoeg voor galerie Bonnard om aan een 30-tal kunstenaars te vragen: ‘Wat zou je maken wanneer je denkt aan Vincent van Gogh?’.

De expositie belooft een bijzondere te worden waarbij de Moderne Realisten van vandaag buiten hun dagelijkse werkwijze en onderwerpen treden om in

de voetsporen te kunnen werken van Van Gogh – zelf een Modern Realist in zijn eigen tijd, sterker nog, een kunstenaar die pas na zijn dood bekeken, bestudeerd, bewonderd en zoals kunstenaar Elvira Dik mooi verwoordt ‘geconsumeerd’ wordt.

Dit laatste maakt meteen duidelijk dat kunstenaars een eigen interpretatie geven aan het onderwerp ‘Van Gogh’. Dat had galerie Bonnard vooraf gedacht en vooral gehoopt. Het is ook echt een bijzonder verrassende en prachtige expositie geworden met zeer uiteenlopend werk. Het karakter van de kunstenaar, zijn kleuren of hoe we er tegenwoordig mee omgaan, alles blijkt voor kunstenaars een uitgangspunt voor het werk te kunnen zijn. Hier geven we enkele voorbeelden.

Op de website en uiteraard in de galerie is de bijdrage van alle, ruim dertig deelnemende kunstenaars te zien vanaf donderdag 30 augustus.

Deelnemende kunstenaars Dirk Bal, Erik Zwaga, Rutger Hiemstra, Eric Schutte, Mitzy Renooy, Anne-Rixt Kuik, Henrieke de Vries, Anna Maria Vargiu, Keimpe van der Kooi, Ronald Soeliman, Elvira Dik, Jos Leurs, Annelies Jonkhart, Sylvia van Opstall, Peter Durieux, Romee Kanis, Mitzy Renooy, Magna Postma, Ingrid Smuling, Marein Konijn, Rineke Engwerda, Esther Schlebos, Corry Kooi en Hermien Buytendijk.

Kunstwerken op Kunstenaars van Bonnard laten zich inspireren door Vincent van Gogh

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken