object(WP_Term)#23825 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(212)
 ["name"]=>
 string(17) "Henrieke de Vries"
 ["slug"]=>
 string(17) "henrieke-de-vries"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(212)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(2)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Henrieke de Vries

Henrieke de Vries is nog maar onlangs (juli 2019) afgestudeerd aan de ‘Klassieke Academie voor Beeldende Kunsten’ in Groningen. De jonge, bescheiden kunstenares heeft de afgelopen jaar hard gewerkt om haar expressiviteit, haar eigen verhaal  uit te kunnen drukken in haar boeiende portretten. Waarin zij bijzonder goed geslaagd is.

Haar eerste werk wat zij maakte voor het afstuderen heeft de eindexamenexpositie niet gehaald omdat zij hiermee is geselecteerd voor ‘De Nederlandse Portretprijs’.

Galerie Bonnard vond de expositie rond de inspirerende Vincent van Gogh en het onderwerp van Henrieke perfect aansluiten. De psychisch kwetsbare Van Gogh is de persoon die voor de jonge kunstenares Henrieke de Vries gold als uitgangspunt voor haar werk.

Zij zegt hier zelf hierover:

Het verhaal achter het schilderij Controle is dat als je de controle niet hebt, dit paniek en angst tot gevolg heeft. Van Gogh was een kunstenaar die last had van angst, paniek en een verstoord zelfbeeld.  In de achtergrond heb ik twee schilderijen van Van  Gogh verwerkt. Eentje van een oude man in treurende houding en een zelfportret van Van Gogh met een verbonden oor; twee schilderijen waarbij de geestestoestand goed zichtbaar is. De angst om controle te verliezen heb ik in de bovenkant verwerkt. In de onderkant van het schilderij, laat ik dat los en probeer tegen perfectionisme en controle in te gaan.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken