Henrieke de Vries

Henrieke de Vries studeerde af aan de ‘Klassieke Academie voor Beeldende Kunsten’ in Groningen. De jonge, bescheiden kunstenares heeft de afgelopen jaar hard gewerkt om haar expressiviteit, haar eigen verhaal  uit te kunnen drukken in haar boeiende portretten. Waarin zij bijzonder goed geslaagd is.

Haar eerste werk wat zij maakte voor het afstuderen heeft de eindexamenexpositie niet gehaald omdat zij hiermee is geselecteerd voor ‘De Nederlandse Portretprijs’.

De verhalen in de schilderijen van Henrieke de Vries zijn voor iedereen vrij te interpreteren,  ook al gebruikt ze hiervoor beelden uit haar eigen leven. Het gebruik van het materiaal is voor de jonge kunstenares net zo belangrijk als het gebruiken van vorm. Toon, vorm, kleur, materiaal en compositie vormen zo samen een beeld wat je aangrijpt en waarmee je een eigen verhaal kunt vormen.

Zij zegt hier zelf hierover:

Het verhaal achter een schilderij of tekening van mijzelf gaat over mijzelf. Ik weet zeker dat andere mensen dit uit hun eigen leven herkennen. Voor mij is het maken van deze schilderijen en tekeningen een manier om mijzelf te begrijpen en datgene wat ik in mijn leven ervaar een plek te geven.

 

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken