-Vol- Lezing: Imperial Academy of arts, een bijzondere leerschool!

10-01-2019

Voor deze lezing kun je jezelf helaas niet maar aanmelden, we zitten vol.

Donderdag 10 januari van 19.30-21.30

Lezing Imperial Academy of Arts

door: David van der Linden (eigenaar Galerie Bonnard en masterstudent aan de Klassieke Academie)

In de maand juni verbleef ik ( David van der Linden ) een maand in Sint Petersburg, Rusland, om te studeren aan de “Imperial Academy of Arts”. Hun klassieke benadering van de schilderkunst fascineerde me al jaren. Door werk op te sturen van de ‘A la prima’ lessen op de Klassieke Academie werd ik uitgenodigd om samen met 11 andere studenten uit alle hoeken van de wereld een maand lang lessen te volgen.

Twee tekeningen, portret en figuur en twee schilderijen, portret en figuur, stonden op het programma. 21 dagen les en daarnaast diverse excursies oa naar de Hermitage en het Russisch museum. Een ongelofelijk mooie ervaring waarvoor ik nog iedere dag erg dankbaar ben. Ik leerde kijken op een andere manier, maakte kennis met de “Russische methode” bezocht het huis waar Ilya Repin woonde en werkte en was een maand lang te gast bij bijzonder gedreven en aardige docenten van de Academy. Daarnaast leerde ik bijzondere kunstenaars kennen die we in de toekomst graag voor gaan stellen in de galerie.

Tijdens de lezing ga ik in op de wijze waarop op de Imperial Academy al bijna 300 jaar les gegeven wordt, ik sta stil bij de techniek, kleuren, opzet en ideeën over Klassieke schilderkunst die daar gedoceerd worden.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken