object(WP_Term)#23827 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(151)
 ["name"]=>
 string(14) "Ingrid Smuling"
 ["slug"]=>
 string(14) "ingrid-smuling"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(151)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(47)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Ingrid Smuling

Sinds anderhalf jaar maakt Ingrid Smuling deel uit van de collectie van Galerie Bonnard. In deze nog maar korte periode heeft de Haagse kunstenares al een  breed publiek weten te verwerven en een vaste plaats veroverd als schilder van hedendaagse stillevens. Wat opvallend is dat de diversiteit van de mensen die haar werk zijn gaan waarderen en aanschaffen voor in huis bijzonder groot is. Jong en oud, liefhebbers van ‘modern’ of ‘klassiek’, van ‘design’ of van ‘antiek’, het loopt enorm uiteen. De waardering en bewondering voor een samengaan van de ambachtelijke perfectie met fantastische stofuitdrukking, compositie, eenvoud en raffinement is groot. Wij zijn dan ook enorm blij dat de kunstenares speciaal voor de expositie ‘ Een ode aan het stilleven ‘ een mooi aantal uiteenlopende werken gemaakt heeft!

In haar duidelijk herkenbare realistische stillevens, bij voorkeur op bescheiden formaat, schept Ingrid Smuling (1944) verstilde beelden. De liefde voor de onderwerpen, potjes met bij voorkeur mooie en bloeiende bloemen, spat van de stillevens af.

Op haar eigen wijze schept Ingrid Smuling in een subtiel spel van licht en schaduw een eigen sfeer. De schilderijen stralen een heldere en serene sfeer uit. De realistische weergave van de potjes en de bloemen n een serene, stemmige omgeving. De stofuitdrukking laat haar kennis van het ambacht in ruime mate zien.

Ingrid Smuling heeft een zeer eigen stijl van schilderen, waarbij ze een perfect evenwicht tussen realisme en figuratie hanteert. Met een subtiele, maar nog zichtbare schildertoets weet zij als geen ander bekoring en sfeer in haar schilderijen te leggen.
Ingrid Smuling volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag.

Kunstwerken van Ingrid Smuling

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken