Rosanna Gaddoni

Zomerse sferen

23 juni t/m 1 september 2024

De Italiaanse in Nederland woonachtige kunstenares Rosanna Gaddoni is vanaf mei 2023 bij Galerie Bonnard toegevoegd aan de collectie.

Haar prachtige houtskooltekeningen zijn sfeervolle emotioneel gelaagde portretten van mensen of dieren. In de wijze waarop de composities tot stand komen zien we een verhaal dat door de kunstenares met slechts houtskool op papier verteld wordt. Haar werk is inmiddels internationaal diverse malen bekroond en gepubliceerd in tal van catalogi waarin internationale en toonaangevende kunstenaars vertegenwoordigd zijn.

Rosanna Gaddoni (geb. 1972) is een Italiaanse inmiddels veel bekroonde realistische kunstenaar, ze woont en werkt in Brabant, niet ver van onze galerie in Nuenen.

Na een carrière in het bedrijfsleven begon ze een reeks kunstopleidingen, aanvankelijk aan de Tekenschool van het Rijksmuseum en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, daarna in privé-ateliers. Ze sloot de tweejarige opleiding af in Leiden, voor Sumi-e instructeur (Japanse inktpenseeltechniek).

Gaddoni’s kunst is internationaal tentoongesteld en bekroond. Ze won twee keer de ‘Best Drawing’-award en een’ Best Animal and Birds’-prijs in de PleinAir Salon International Art Competition in 2022. Ze is drie keer prijswinnaar in drie verschillende categorieën in de laatste Members Only Competition internationale wedstrijd gehouden door de Portrait Society of America, december 2022 (twee finalisten en één plaatsingsprijs). Ze was exposant op de prestigieuze Summer Exhibition 2022 aan de Royal Academy of Arts in Londen. Ze won een Finalist-prijs in de Boldbrush International Painting Competition en ze is een Finalist met twee werken in twee categorieën in de 16e Art Renewal Center Salon.

Gaddoni’s kunstwerken maken deel uit van privécollecties over de hele wereld. In 2021 en 2022 is ze door het Family Art Museum uitgenodigd om deel te nemen aan het “35×35 art project” en aan het ‘COV-Art’ project en maakt haar werk deel uit van de permanente collectie van het CFA Museum in Griekenland. Bij Galerie Bonnard zijn we er trots op deze bijzondere kunstenares exclusief te kunnen vertegenwoordigen.

De kunstenares over haar inspiratie:

Ik ben opgegroeid op een kleine boerderij in het noorden van Italië: mijn huis was in de middle of nowhere, omringd door velden en ik kan me herinneren dat ze van kleur veranderden met de natuurlijke cyclus van de seizoenen. In dat kleine hoekje van de aarde was niets, en toch had ik alles wat ik nodig had om me gelukzalig te voelen, ik was omringd door leven in elke vorm.
In mijn werk zoek ik nog steeds die aanwezigheid van Leven in de dans van licht en schaduw, en de heiligheid van die waarneming blijft me verbazen: ik wil het Leven vertegenwoordigen in wat ik poëtisch realisme noem, in een poging om met eerlijkheid de wereld en de menselijke figuur, waarbij ik de nadruk op tekenen en waarden combineer met mijn emotionele betrokkenheid. Ik werk meestal met houtskool en grafiet op papier en olie op canvas of panelen, deze mediums helpen me om werken te creëren waarin de representatieve stijl ook de vibratie en de beweging van het leven overbrengt.
Er is een subtiele lijn die al mijn kunstwerken verbindt: het zijn stippen die het grotere geheel verbinden van mijn toewijding en respect voor elke vorm van leven en voor het immense voorrecht om de menselijke levenservaring waar te nemen, in deze uithoek van het universum dat we delen.

Kunstwerken van Rosanna Gaddoni

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken