Welkom op onze site!

Al ruim 37 jaar is Galerie Bonnard een begrip in de Nederlandse kunstwereld, een trouw publiek, druk bezochte exposities. Al jaren een adres waar kunst en kwaliteit hand in hand gaan.
Niet alleen een trouw publiek, maar ook kunstenaars die met hun werk en enthousiasme laten zien dat Bonnard een naam is om trots op te zijn! Om deze naam hoog te houden en daarnaast van nieuw elan te voorzien hebben we flinke stappen gezet met nieuwe kunstenaars waarvan we kunnen zeggen dat het resultaat er mag zijn!

Welkom!

De website geeft een beeld van het werk, onze galerie in Nuenen en onze activiteiten. We nodigen iedereen uit te komen kijken, iedereen is welkom, de koffie staat klaar! Ook nodigen we je van harte uit onze openingen te bezoeken, te luisteren naar live muziek en kennis te maken met onze kunstenaars.

Onze kunstenaars.

Vanaf december 2015 zijn we op zoek, en vanaf 2016 op bezoek, gegaan naar ‘oude bekenden’ van Bonnard in hun ateliers, en gingen we op zoek naar ‘nieuwe gezichten’. Het gevolg is een expositie agenda die nu al doorloopt tot in 2023. Kunstenaars uit alle delen van Nederland, België, Rusland, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten staan op het programma dat nog steeds wordt uitgebreid. Kenmerk van alle kunstenaars is dat zij zich thuis voelen onder de noemer ‘Modern Realisme’, en van daaruit een volledig eigen, figuratieve wijze van uitdrukken hebben gevonden.

We kiezen ervoor een brede groep te vertegenwoordigen. Van gerenommeerd en zeer ervaren tot net afgestudeerd of pas ontdekt. Een duidelijke visie en kennis van het klassiek metier is wat alle kunstenaars bindt. De ontmoeting met kunst en kunstenaars staat centraal in onze galerie.

Houdt onze agenda hiervoor in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op onze website vindt u alle aanwezige kunstwerken van de kunstenaars die we vertegenwoordigen. Bij veel van onze kunstenaars ziet u bij de kunstwerken rechtsboven een rode ‘M’. Dat betekent dat een kunstwerk gekocht kan worden met behulp van ‘De Kunstkoop regeling van het Mondriaan Fonds’. U kunt het werk dan meteen mee naar huis nemen en het gespreid in 36 maanden, zonder rente, betalen. In de galerie kunnen we u hier uitgebreid over informeren.

Wat is er te doen in de galerie?

We organiseren op onze nieuwe locatie, Berg 9 in Nuenen, maandelijks een nieuwe expositie waarin we één kunstenaar of een kleine groep kunstenaars  presenteren.

Fantastisch is het om te weten dat op dit moment kunstenaars aan het werk zijn met nieuw werk dat ze maken voor een expositie die wellicht pas over een jaar in onze galerie te zien zal zijn. Houdt onze agenda hiervoor in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Dat alles is op deze website terug te vinden bij ‘Exposities’.

Buiten de schilderijen, tekeningen, grafisch werk, beelden en andere kunst organiseren we cursussen waarbij beeldende kunst centraal staat.
Kijk hiervoor op onze ‘nieuws’ pagina voor informatie. U vindt alle activiteiten bij elkaar op onze agenda.

Hier ziet u ook dat we muzikale activiteiten, lezingen en andere activiteiten organiseren. Steeds anders, en steeds aanvullend op ons aanbod van beeldende kunst.

Mocht u steeds op de hoogte willen blijven van onze activiteiten dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we een update over activiteiten die we organiseren.

Onze site

Kijk verder gerust eens rond op de website, geniet van de kunstwerken en laat u informeren over de prachtige werken en onze gesprekken met de kunstenaars. Wanneer u iets mist of kwijt wilt, laat het ons gerust weten! We doen ons best de site dagelijks bij te werken. Alle hier beschikbare werken kun je via de site maar ook in de galerie komen bekijken en/of aanschaffen. Wil je werk wat je op de site zag in het ‘echt’ zien van één of enkele kunstenaars dan zetten we dit graag voor je klaar in de galerie. Mail of bel ons gerust.

Virtueel in 3D

Nieuw op onze website zijn ‘De Virtuele exposities’. Vanaf december 2020 hebben we alle expositie digitaal in 3D op laten nemen. Dat betekent dat alle exposities, zoals ze in de galerie te zien waren, vanaf een computer, tablet of telefoon te zien zijn. Virtueel in 3D. Alle kunstwerken worden, als u er op staat met de pijl, voorzien van alle informatie. U kunt ook doorklikken voor een grotere HR afbeelding en zien of het kunstwerk nog beschikbaar is. In ons magazijn hebben we de volledige collectie van alle getoonde exposities aanwezig.  U kunt alle exposities zien door hier te klikken. VIRTUELE EXPOSITIES

Openingstijden

Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn wij van 11.00-18.00 geopend.

Als u op een ander moment wilt komen maken wij graag, 7 dagen per week, een afspraak. Daarnaast is het mogelijk dat we met werk van één of enkele kunstenaars naar u toe komen om het in uw eigen omgeving te kunnen bekijken.

Tot ziens!
Hartelijke groet,
René Renders en David van der Linden

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken