Welkom op onze site!

Al bijna 40 jaar is Galerie Bonnard een begrip in de Nederlandse kunstwereld, met trouw en ook steeds weer nieuw publiek, druk bezochte exposities. Al jaren een adres waar kunst en kwaliteit hand in hand gaan. Niet alleen een trouw publiek, maar ook kunstenaars die met hun werk en enthousiasme laten zien dat Bonnard een naam is om trots op te zijn! Om deze naam hoog te houden en daarnaast van nieuw elan te voorzien hebben we flinke stappen gezet met nieuwe kunstenaars waarvan we kunnen zeggen dat het resultaat er mag zijn!

Welkom!

De website geeft een beeld van het werk, onze galerie in Nuenen en onze activiteiten. We nodigen iedereen uit te komen kijken, iedereen is welkom, de koffie staat klaar! Ook nodigen we je van harte uit onze openingen te bezoeken, te luisteren naar live muziek en kennis te maken met onze kunstenaars.

Onze kunstenaars.

Vanaf december 2015 zijn we op zoek, en vanaf 2016 op bezoek, gegaan naar ‘oude bekenden’ van Bonnard in hun ateliers, en gingen we op zoek naar ‘nieuwe gezichten’. Het gevolg is een expositie agenda die nu al doorloopt tot in 2023. Kunstenaars uit alle delen van Nederland, België, Rusland, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten staan op het programma dat nog steeds wordt uitgebreid. Kenmerk van alle kunstenaars is dat zij zich thuis voelen onder de noemer ‘Modern Realisme’, en van daaruit een volledig eigen, figuratieve wijze van uitdrukken hebben gevonden.

We kiezen ervoor een brede groep te vertegenwoordigen. Van gerenommeerd en zeer ervaren tot net afgestudeerd of pas ontdekt. Een duidelijke visie en kennis van het klassiek metier is wat alle kunstenaars bindt. De ontmoeting met kunst en kunstenaars staat centraal in onze galerie.

Houdt onze agenda hiervoor in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op onze website vindt u alle aanwezige kunstwerken van de kunstenaars die we vertegenwoordigen. Bij veel van onze kunstenaars ziet u bij de kunstwerken rechtsboven een rode ‘M’. Dat betekent dat een kunstwerk gekocht kan worden met behulp van ‘De Kunstkoop regeling van het Mondriaan Fonds’. U kunt het werk dan meteen mee naar huis nemen en het gespreid in 36 maanden, zonder rente, betalen. In de galerie kunnen we u hier uitgebreid over informeren.

Wat is er te doen in de galerie?

We organiseren op onze nieuwe locatie, Berg 9 in Nuenen, maandelijks een nieuwe expositie waarin we één kunstenaar of een kleine groep kunstenaars  presenteren.

Fantastisch is het om te weten dat op dit moment kunstenaars aan het werk zijn met nieuw werk dat ze maken voor een expositie die wellicht pas over een jaar in onze galerie te zien zal zijn. Houdt onze agenda hiervoor in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Dat alles is op deze website terug te vinden bij ‘Exposities’.

Buiten de schilderijen, tekeningen, grafisch werk, beelden en andere kunst organiseren we cursussen waarbij beeldende kunst centraal staat.
Kijk hiervoor op onze ‘nieuws’ pagina voor informatie. U vindt alle activiteiten bij elkaar op onze agenda.

Hier ziet u ook dat we muzikale activiteiten, lezingen en andere activiteiten organiseren. Steeds anders, en steeds aanvullend op ons aanbod van beeldende kunst.

Mocht u steeds op de hoogte willen blijven van onze activiteiten dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we een update over activiteiten die we organiseren.

Onze site

Kijk verder gerust eens rond op de website, geniet van de kunstwerken en laat u informeren over de prachtige werken en onze gesprekken met de kunstenaars. Wanneer u iets mist of kwijt wilt, laat het ons gerust weten! We doen ons best de site dagelijks bij te werken. Alle hier beschikbare werken kun je via de site maar ook in de galerie komen bekijken en/of aanschaffen. Wil je werk wat je op de site zag in het ‘echt’ zien van één of enkele kunstenaars dan zetten we dit graag voor je klaar in de galerie. Mail of bel ons gerust.

Openingstijden

Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn wij van 11.00-18.00 geopend.

Als u op een ander moment wilt komen maken wij graag, 7 dagen per week, een afspraak. Daarnaast is het mogelijk dat we met werk van één of enkele kunstenaars naar u toe komen om het in uw eigen omgeving te kunnen bekijken.

Tot ziens!
Hartelijke groet,
René Renders en David van der Linden

Wij bieden de Kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds

Met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds kunnen particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen bij ruim 120 galeries verspreid over Nederland zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening. Voor meer informatie, bezoek www.kunstkoop.nl  LET OP, momenteel is deze regeling niet actief omdat de bank de samenwerking heeft beëindigd. Zodra de regeling weer actief is zullen wij deze weer aanbieden.

Kunstkoopregeling Galerie Bonnard

Wij bieden ook een eigen kunstkoopregeling aan. U kunt een kunstwerk kopen en afrekenen in termijnen. Hierbij betaalt u 50% aan en maken we een afspraak/contract over het resterende bedrag wat, afhankelijk van de grootte van het bedrag, in 12 -24 maanden aan ons terug betaalt. U betaalt geen rente.

Wij houden ons aan de Galerie Fair Practice Code

De code:

  1. De betrokken galerie legt de relatie tussen galerie en kunstenaar schriftelijk vast, inclusief afspraken over de duur van de overeenkomst, prijzen en eventuele kortingen. Andere mogelijke onderwerpen om in dit document vast te leggen zijn: monitoring en evaluatie van de afspraken, streefdoelen van beide partijen (bijvoorbeeld wat betreft zichtbaarheid in het buitenland), de relatie met een tweede galerie, afspraken over het verrekenen van mogelijke kortingen, over opdrachten van derden, of de verrekening van andere kosten zoals transport, fotografie, verzekeringen of opbouw van een tentoonstelling. Voor modelcontracten zie de NGA-website.
  2. De kunstenaar blijft eigenaar van diens werk tot het moment van volledige betaling aan de galerie, met uitzondering van secundaire handel. Dit geldt ook in geval van faillissement en/of beslaglegging van de galerie.
  3. De galerie zal de kunstenaar binnen 60 dagen na verkoop van diens werk het volledige kunstenaarsdeel van de met de klant overeengekomen verkoopprijs uitbetalen, voorzien van de naam en contactgegevens van de koper, en een kopie van de factuur.
  4. Onverkochte kunstwerken in het beheer van de galerie dienen te allen tijde en binnen een maand aan de kunstenaar te worden geretourneerd indien deze daarom vraagt.
  5. De verhouding van galeries onderling mag er een zijn van competitie en concurrentie, maar dient in alle opzichten loyaal aan de belangen van de betrokken kunstenaar te zijn, in het geval dat verschillende galeries eenzelfde kunstenaar vertegenwoordigen. In het geval dat een galerie exclusief met een kunstenaar werkt, derhalve als ‘moedergalerie’ voor deze kunstenaar fungeert, en een andere galerie wil met deze kunstenaar een tentoonstelling organiseren, dan dienen de betrokken partijen schriftelijke afspraken te maken over de condities waaronder een tentoonstelling kan plaatsvinden (zie bijlage voor een NGA voorbeeldcontract).
  6. De galerie wordt geacht deskundig en vakbekwaam te zijn en deze deskundigheid en vakbekwaamheid te onderhouden.
  7. De galerie staat in voor de echtheid van het werk dat zij verkoopt.* In het geval dat vast komt te staan dat een werk naar het oordeel van een erkende onafhankelijke partij onecht is, zal de galeriehouder het werk terugnemen en het bedrag dat de klant hiervoor betaald heeft restitueren.
  8. Een galerie vermeldt op de website de doelstellingen, het programma, de werkwijze en het kunstenaarsbestand van die galerie.
  9. Een galerie wordt geacht in haar handelen de Fair Practice code (fairpracticecode.nl) te volgen, die onder meer een waarborg biedt tegen grensoverschrijdend gedrag binnen de galerie of daarbuiten. *bij de Nederlandse Galerie Associatie kunnen desgewenst echtheidscertificaten worden verkregen. Zie ook:https://www.mondriaanfonds.nl/gallery-fair-practice-code/

 

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken