JP Marsman

De vrolijke en  hyperrealistische schilderijen van JP Marsman spreken op meerdere vlakken tot de verbeelding.

  • Ambachtelijk; het werk is zo realistisch geschilderd dat alles ‘aanraakbaar’ lijkt. Het lijkt ‘er te zijn’ .. .
  • Kleur; de kunstenaar is niet bang flink ‘ tekeer te gaan’ met kleur. De stillevens krijgen hierdoor een levendigheid die voor ‘stillevens’ uniek is.
  • Combinaties; de onderwerpen die Jean Paul Marsman samen voegt op een paneel zijn zeer divers. Vanwege de extreem realistische uitwerking geloof je wat je ziet. Dat maakt de stillevens prikkelende voorstellingen die nooit vervelen.

De frisse kleuren geven een doorlopend gevoel van lente of zomer en een goed humeur. Bij zijn nauwgezet uitgewerkte bloemen, vogels, groente en fruit lijkt het  altijd mooi weer te zijn. Frisse kleuren, een zeer realistische uitwerking en verrassende combinaties zijn misschien wel de sleutelwoorden van de kunstenaar.

Zeer populair zijn de series waarin Jean Paul Marsman zijn werken steeds uit laat komen. De serie met vogels bijvoorbeeld. Vogels als een Roodborstje of Pimpelmees in combinatie met prikkelende onderwerpen. Letterlijk met prikkeldraad en prachtige bloemen, maar ook met eieren in alle soorten. Niet de eieren van de diverse vogels zelf maar juist een chocolade ei of bijvoorbeeld een Fabergé ei. De schilderijen zijn zo populair dat ze vaak maar kort of helemaal niet in de galerie te zien zijn.

Onlangs is de kunstenaar begonnen aan een nieuwe serie, hij raakte geïnteresseerd in de biljartbal. De glans, het materiaal en de kleuren in combinatie met een nummer maken het tot een uitdaging heet te schilderen, De glans in de biljartballen van Jean Paul Marsman is heel bijzonder en fascinerend. De combinaties zijn ook hier weer verrassend en niet alledaags. Een tulp die een bal draagt wordt bijvoorbeeld een Power Flower. Geschilderd door de Eindhovense kunstenaar geloof je dat het kan.. .

Een combinatie van Prikkeldraad, Roodborst, Biljartbal en Chocolade ei is een van de nieuwste creaties van de bijzondere kunstenaar.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken