JP Marsman

De vrolijke en  hyperrealistische schilderijen van JP Marsman spreken op meerdere vlakken tot de verbeelding. De frisse kleuren geven een doorlopend gevoel van lente of zomer en een goed humeur. Bij zijn nauwgezet uitgewerkte bloemen, vogels, groente en fruit lijkt het  altijd mooi weer te zijn. Frisse kleuren en een zeer realistische uitwerking zijn misschien wel de sleutelwoorden van de kunstenaar die we met een hele serie verwelkomen tijdens de expositie ‘ Realisme 2020 ‘.

Te zien vanaf 21 juni t/m 30 augustus 2020
(voorbezichtiging op 18,19 & 20 juni)

Ivm de maatregelen rond het Corona virus organiseren we geen muzikale opening.

Wel is de galerie normaal geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur.

De expositie ‘Realisme 2020’ sluit aan bij de inmiddels 36- jarige traditie van Galerie Bonnard. Al deze jaren is steeds een van de exposities helemaal gericht op ‘Het Realisme. Deze exposities met ‘Realisme’ en ‘Hyper Realisme’ spreken bijzonder tot de verbeelding en worden druk bezocht.

De uitdaging voor kunstenaars is om in deze kunststroom met hun werk verder te komen dan ‘een fotografische vertaling van de werkelijkheid’. Een schilderij is immers de vertaling van deze realiteit door het penseel en de bestuurder daarvan. De kunstschilder is niet een fotograaf die de werkelijkheid vastlegt zoals deze is of is gecreëerd, de kunstschilder schildert de werkelijkheid zoals hij/ zij deze ziet. Dat dit een groot verschil kan zijn is te zien tijdens deze expositie!

Tijdens deze expositie laat Galerie Bonnard, zoals we inmiddels gewend zijn, een verrassende samenstelling zien. Verrassende stillevens, tijdloos, verstillend en ook qua techniek ‘tot de verbeelding sprekend’. En daarnaast werk wat schuurt aan de rand van die realiteit. In deze expositie is het werk te zien van zeven kunstenaars. Zes uit Nederland en één, Bart Koning, uit Duitsland.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken