object(WP_Term)#23559 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(90)
 ["name"]=>
 string(19) "Keimpe van der Kooi"
 ["slug"]=>
 string(19) "keimpe-van-der-kooi"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(90)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(16)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Keimpe van der Kooi

Keimpe is een kunstenaar waarvan wij het werk de eerste keer zagen bij Galerie Bonnard. Keimpe was afgestudeerd en onder andere samen met Marten Huitsing exposeerde hij ter gelegenheid daarvan bij Galerie Bonnard. Zijn werk, stillevens, viel meteen op vanwege de frisse en heldere kleuren.

Keimpe is niet stil blijven zitten na deze eerste expositie. Als kunstenaar maakte hij op verschillende manieren al naam. Hij deed mee en won ‘ Sterren op het doek’, is inmiddels docent op de Klassieke Academie waar hij derde jaars studenten alles bijbrengt over kleur. Hij heeft vele succesvolle exposities achter zijn naam staan en zijn werk is over de hele wereld verkocht. Keimpe publiceert daarnaast veel over kunst en kunstenaars in bladen als Atelier en Palet.

De prachtige plek waar Keimpe sinds twee jaar zijn atelier heeft ligt in Drenthe. Aan de rand van bossen en velden kan Keimpe zich terugtrekken en zich concentreren op zijn stillevens, portretten, landschappen en tuinen. Dat laatste onderwerp , tuin en landschap, is ook te zien tijdens de expositie ‘ Ritme, verstilling en beweging ‘. Kom verder’ heet het werk waar Keimpe zijn eigen tuin geschilderd heeft. Een uitnodigend pad doet je bijna letterlijk de tuin inwandelen. Tuinen maakte zijn leermeester Matthijs Röling, tuinen maakte Keimpe van der Kooi nu zelf ook. We zien overeenkomsten maar vooral ook veel verschillen. De prachtige kleuren die we kennen  uit de stillevens van Keimpe zien we terugkomen in zijn tuin. Paarse, gele en rode bloemen groeien langs het tuinpad van Keimpe, naar achter toe verdwijnen de kleuren en de details waardoor je het gevoel hebt de diepte in te kijken. Prachtig.

Ook schilderde Keimpe voor deze expositie een zandpad in Drenthe. In  het zomerlicht krijgen de groene kleuren een warme gloed. Het spoel met de schaduw zorgt er ook hier voor dat je het pad af kunt lopen, de diepte in  het werk is enorm. Hierdoor hang je geen plat schilderij aan de muur, maar krijg je er ruimte bij!

De andere schilderijen van Keimpe zijn stillevens. Gemberpotten, maar ook zilveren kommen en schalen. Al dan niet gecombineerd met bloemen in allerlei vrolijke en frisse kleuren. Door de enorme beheersing van het kleurengamma weet Keimpe ondanks alle diversiteit in kleur prachtige samenhangen te bereiken in zijn werk. De kleden, bloemen, potjes, kopjes en andere onderwerpen werken prachtig samen.

De formaten van het werk lopen bijzonder uiteen. Het kleinste werk meet 16 x 20 cm en het grootste werk 130 x 130 cm. Om een echte indruk te krijgen dien je het werk dan ook zeker in het echt te zien! Mocht je dan nog twijfelen, dan hangen we het werk graag enkele dagen ‘voor proef’ bij je op.

10 Tegen 1 dat je de vrolijkheid die het binnenbrengt niet meer kunt missen!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken