Keimpe van der Kooi

Voor de expositie ‘Cornelis le Mair 75 jaar; Een Ode aan het Stilleven’ maakte Keimpe een aantal bijzondere stillevens. De ‘Kleurenkunstenaar’ weet als geen ander de reflecties van alle kleuren van alle objecten, kleden, bloemen, te tonen. De objecten die hij kiest zijn zorgvuldig samengebracht en bevatten kleuren die elkaars complementair zijn of op een andere manier elkaar op een spannende manier versterken. Los en virtuoos laat hij met veel olieverf zien hoe het licht haar weg door het stilleven wandelt. De verfbehandeling maakt dat het werk van Keimpe van der Kooi in het echt nog veel krachtiger toont dan een foto weer kan geven.

Over de kunstenaar:

Na een studie filosofie besloot kunstenaar Keimpe van der Kooi de Kunstacademie te gaan volgen. Het werd de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Dat was een goede keuze, inmiddels maakte hij als kunstenaar al op verschillende manieren naam. Hij deed mee en won ‘Sterren op het doek’, is inmiddels docent op de Klassieke Academie waar hij derde jaars studenten alles bijbrengt over kleur. Hij heeft vele succesvolle exposities achter zijn naam staan en zijn werk is over de hele wereld verkocht. Keimpe publiceert daarnaast veel over kunst en kunstenaars in bladen als Atelier en Palet.

De prachtige plek waar Keimpe sinds vier jaar zijn atelier heeft ligt in Drenthe. Aan de rand van bossen en velden kan Keimpe zich terugtrekken en zich concentreren op zijn stillevens, portretten, landschappen en tuinen.

De formaten van het werk lopen bijzonder uiteen. Het kleinste werk meet 16 x 20 cm en het grootste werk 130 x 130 cm. Om een echte indruk te krijgen dien je het werk dan ook zeker in het echt te zien! Mocht je dan nog twijfelen, dan hangen we het werk graag enkele dagen ‘voor proef’ bij je op.

10 Tegen 1 dat je de vrolijkheid die het binnenbrengt niet meer kunt missen!

Kunstwerken van Keimpe van der Kooi

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken