Grietje Postma

Als enige galerie hebben wij altijd alle beschikbare prenten van Grietje Postma op voorraad, ook haar nieuwste werk is hier steeds te zien.

De houtsneden die Postma maakt ogen realistisch maar zijn ontstaan in fantasie en weerspiegelen geen werkelijk bestaande bospaden, weilanden, zomer- en winterlandschappen. Voor haar zorgen ‘de diverse elementen’ van de reductietechniek ervoor dat ze haar kracht vindt. De beperking van vrijheid, en het vooraf uitdenken en plannen van vorm, kleur en beeld geven Postma de uitdaging die zij zoekt.

Postma vertelt over haar werk in een van de boeken die over haar werk verschenen zijn: ‘vroeger had ik de behoefte alles te laten zien wat ik kon. Nu maak ik een keuze en heb ik een eigen stijl waarbij ik me thuis voel’.

Grietje Postma werkt het landschap gelaagd op en eindigt graag met de lichtste kleur, de lucht. ‘Onder de lucht’, vertelt zij hierover, ‘bevinden zich alle kleuren van het landschap, dan voelt het werk compleet’.

Meerkleurendruk

Het werk van Grietje is bijzonder te noemen, houtdruk is een tijdrovend en zeer precies werk. De meerkleurendruk ontstaat doordat er steeds meer uit de ‘drukplank’ gesneden wordt. Deze techniek wordt ook wel de reductietechniek genoemd. Er blijft steeds minder van de eerst gemaakte tekening over. Het resultaat is bijzonder sferisch en kleurrijk, de landschappen, alle lagen over elkaar heen lijken daadwerkelijk diepte gekregen te hebben door alle lagen, alle drukken over elkaar heen. Om een goed beeld te krijgen van dit werk moet je het in de Galerie in het echt zien. Deze afbeeldingen zijn echter ook op de website al prachtig te noemen.

Internationale collecties

Het werk van Grietje Postma is door de jaren heen over de hele wereld toegevoegd aan grote collecties. Daarnaast is het werk aangekocht door diverse musea.

Kunstwerken van Grietje Postma

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Zoet, zuur