Grietje Postma

Van Grietje Postma hebben we doorlopend de volledige beschikbare collectie in onze galerie aanwezig. We laten je graag alle werken zien!

Atelier

In tegenstelling tot wat we bij een aantal andere kunstenaars gezien hebben is het atelier van Grietje strak georganiseerd. Drukken hangen te drogen en een plank met gutsen tussen wat zaagsel wordt klaargemaakt voor de volgende drukgang.

Meerkleurendruk

Het werk van Grietje is bijzonder te noemen, houtdruk is een tijdrovend en zeer precies werk. De meerkleurendruk ontstaat doordat er steeds meer uit de ‘drukplank’ gesneden wordt. Deze techniek wordt ook wel de reductietechniek genoemd. Er blijft steeds minder van de eerst gemaakte tekening over. Het resultaat is bijzonder sferisch en kleurrijk, de landschappen, alle lagen over elkaar heen lijken daadwerkelijk diepte gekregen te hebben door alle lagen, alle drukken over elkaar heen. Om een goed beeld te krijgen van dit werk moet je het in de Galerie in het echt zien. Deze afbeeldingen zijn echter ook op de website al prachtig te noemen.

Internationale collecties

Het werk van Grietje Postma is door de jaren heen over de hele wereld toegevoegd aan grote collecties. Daarnaast is het werk aangekocht door diverse musea.

Kunstwerken van Grietje Postma

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken