Eva Steiner

Eva Steiner is in een Duitse kunstenares die woont en werkt in Pietrasanta (Italië). Door de Nederlandse nationaliteit van haar echtgenoot zijn de banden met Nederland ontstaan. Haar werk viel ons op dankzij kunstschilder Edwin Aafjes.

Vanaf het moment dat hij haar noemde zijn haar beelden ons bijgebleven. De term ‘poëtisch realisme’ zou uitgevonden kunnen zijn speciaal voor dit werk.

Eva Steiner (1956) is geboren in Eswege (Hessen) Duitsland, over haar werk en ontwikkeling zegt zij het volgende:

“ Ik maakte mijn eerste beelden toen ik 21 jaar was, maar het duurde lang voor ik mijn eigen pad als kunstenaar vond. Ik heb bij diverse beeldhouwers gestudeerd; bij Inge Blum op het gebied van keramiek en bij Heinz Trapp voor wat betreft modeltekenen. Aan de Universiteit van Mainz heb ik lessen kunstgeschiedenis gevolgd en ik ging naar de zomeracademie in Trier.
Mijn eerste tentoonstellingen waren in 1990 in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg. In 1993 ging ik naar Pietrasanta in Italië om te leren werken in marmer en en werkte daar aanvankelijk voor een Duitse beeldhouwer. Ik kreeg zodoende mijn eerste portretopdracht. Gedurende die jaren werkte ik in marmer, travertin, zandsteen en albast in ‘taille directe’ “.

 

In Pietrasanta leerde zij ook haar echtgenoot Aart Schonk kennen.Vanaf 1999 werkt zij uitsluitend in terracotta van waaruit zij de beelden dan maakt in brons of marmer.

Eva heeft als motto : – la spinta di creare e il piu grande regalo in vita mia, di cui sono molto grata –

(Vrij vertaald: – De drang om te creëren, die ik meekreeg in dit leven, is iets waarvoor ik bijzonder dankbaar ben-)

In 2011 verscheen een fotoboek met tekst van Giuseppe Cordoni, Ulla Muller en Nicole de Vries Robbe met de titel: ” Eva Steiner  Il Grembo e l’Anima, Sculture”.

Eva Steiner laat haar werk vertegenwoordigen door Galerie Bonnard, dat wil zeggen dat al haar beelden via Galerie Bonnard steeds te zien en te koop zijn.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken