Rineke Engwerda

Rineke Engwerda studeerde af aan ARTEZ/ AKI te Enschede.
Sindsdien is zij full-time werkzaam als Beeldend Kunstenaar. De kunstenares ontving een startstipendium van het Mondriaanfonds en werd genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de vrije schilderkunst met een expositie in het Paleis op de Dam. ( zie foto met prinses Beatrix )

Rineke Engwerda is te beschrijven als een multi-talent die in alle stijlen kan en ook wil schilderen. Het is zelfs haar meest bijzondere  kenmerk geworden of beter haar volledig eigen stijl geworden.
Een stijl waarbij ze stripachtige konijnen, meisjes, landschappen, actualiteiten en socialmediasymbolen, met fotorealistische auto’s en stadsgezichten eclectisch in een schilderij weet te combineren of afzonderlijk te verwerken tot series.
Haar werk is verfrissend, verwarrend, vernieuwend en schud je wakker.
In onze galerie en hier op onze website is te zien hoe de diversiteit van onderwerpen en stijlen een volledig eigen oeuvre als gevolg heeft. Geen onderwerp wordt vermeden. Ondanks de diverse stijlen die Engwerda combineert zien we in het werk van de dynamische en vrolijke kunstenares de eclectische aanpak en stijl wel steeds weer terug. Niets is wat het lijkt in het werk van Rineke Engwerda. In alles weet zij een draai te vinden, of waarschijnlijk, naar alles kijkt zij vanuit een andere invalshoek dan we gewend zijn, en dat alles wordt door haar vastgelegd in haar schilderijen.
Deze eigenzinnigheid en eigenheid in haar werk is precies wat we bijzonder waarderen en wat maakt dat we graag haar werk in onze galerie laten zien.
Het werk van Rineke Engwerda was te zien in Museum ‘De Buitenplaats’ in Eelde, Het ‘National Museum of Fine Arts’ in Malta (solo- expositie) en in het Rijksmuseum Twente, Enschede waar zij werd geselecteerd voor meerdere groepsexposities.
Tijdens de zomerexpositie ‘Summer Breeze’ tonen we nieuwe schilderijen van Rineke Engwerda. De expositie is te zien van 2 juli t/m 27 augustus 2023

Kunstwerken van Rineke Engwerda

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken