Michiel Schrijver

April-Mei 2022

Solo- expositie Michiel Schrijver

   November 2019

Een ander Perspectief

Tijdens de expositie ” Een ander Perspectief ” tonen we nieuw werk van Michiel Schrijver. Het perspectief van de kunstenaar is anders dan van de twee andere kunstenaars in de expositie.  Bij Elvira Dik wanen we ons een klein organisme wat verwonderd kijkt naar de grootsheid van onze dagelijkse wereld. Marten Huitsing neemt ons mee en laat ons getuige zijn inn d directe nabijheid van zijn onderwerp. Michiel Schrijver kiest voor een vergezicht waarbij de wereld van waaruit we de wereld bekijken vaak enkele details prijsgeeft. Een wonderlijk gevoel van ruimt en wijsheid maakt zich meester van de kijker die door het schilderij van Michiel Schrijver waant.

De kunstenaar is zondag 13 oktober tijdens de opening aanwezig, u wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn! Op donderdag 21 november zal Michiel Schrijver een lezing verzorgen bij Galerie Bonnard. Hiervoor kunt u zich ( gratis ) aanmelden via david@galeriebonnard.com

De lezing start om 19.30 en is om 21.00 afgelopen.

Een korte kennismaking met de kunstenaar:

“Wie verre reizen maakt kan veel verbeelden”

Met deze zin begint Michiel Schrijver een introductie op zijn werk. Het is een variant op een oud gezegd dat zeker van toepassing is op het werk van de kunstenaar uit Baarn.

Schilderen is voor hem een vorm van reizen.
De verwondering daarover vervolgens een belangrijke drijfveer om te schilderen. Verwondering over datgene wat hij aantreft onderweg in zijn binnenwereld, want dat is wat in zijn schilderijen verschijnt.

De schilderijen ontstaan vanuit zijn herinnering. De eerste stap is het maken van een kleine en nog vrij ruwe schets. Na dit begin is de compositie bepaald en gaat de kunstenaar over tot het opzetten van het schilderij. Een schilderij is vaak niet in 1 keer af. Er wordt in verschillende sessies aan gewerkt en een schilderij kan een hele tijd onaangeroerd blijven. Als Schrijver weet hoe hij het werk af gaat maken gaat hij er pas weer aan verder. In de documentaire vertelt hij zelf hierover en zijn manier van werken te zien.

 

‘De muze komt uit zee’. De link toont de eerder aangehaalde documentaire over de kunstenaar Michiel Schrijver. In deze documentaire wordt je meegenomen door de maker in de wereld van Michiel Schrijver. Wie hij is, wat hem bezig houdt maar vooral hoe zijn kunstwerken tot stand komen.

Kunstwerken van Michiel Schrijver

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken