Michiel Schrijver

Verwondering

solo- expositie

Opening Zondag 30 oktober 2022
14.00 live muziek
14.30 opening in aanwezigheid van de kunstenaars
Een korte kennismaking met de kunstenaar:

“Wie verre reizen maakt kan veel verbeelden”

Met deze zin begint Michiel Schrijver een introductie op zijn werk. Het is een variant op een oud gezegd dat zeker van toepassing is op het werk van de kunstenaar uit Baarn.

Schilderen is voor hem een vorm van reizen.
De verwondering daarover vervolgens een belangrijke drijfveer om te schilderen. Verwondering over datgene wat hij aantreft onderweg in zijn binnenwereld, want dat is wat in zijn schilderijen verschijnt.

De schilderijen ontstaan vanuit zijn herinnering. De eerste stap is het maken van een kleine en nog vrij ruwe schets. Na dit begin is de compositie bepaald en gaat de kunstenaar over tot het opzetten van het schilderij. Een schilderij is vaak niet in 1 keer af. Er wordt in verschillende sessies aan gewerkt en een schilderij kan een hele tijd onaangeroerd blijven. Als Schrijver weet hoe hij het werk af gaat maken gaat hij er pas weer aan verder. In de documentaire vertelt hij zelf hierover en zijn manier van werken te zien.

 

‘De muze komt uit zee’. De link toont de eerder aangehaalde documentaire over de kunstenaar Michiel Schrijver. In deze documentaire wordt je meegenomen door de maker in de wereld van Michiel Schrijver. Wie hij is, wat hem bezig houdt maar vooral hoe zijn kunstwerken tot stand komen.

Kunstwerken van Michiel Schrijver

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken