Bibi Smit

Bibi Smit maakte de prachtige glasobjecten in onze galerie. Slechts enkelen staan er op de website, glas laat zich moeilijk vertalen in een afbeelding, kijken doe je dus het best in de galerie, t/m 17 februari staat alles opgesteld!

De kunstenaar is nog maar net terug uit Milaan waar ze zichzelf voor de derde keer  presenteerde in het Nederlands paviljoen met haar expositie “Glass is in the Air”. Een presentatie waarbij ze met een zinnenprikkelende glaswerk een explosie van licht en beweging creëert, maar tegelijkertijd een adembenemende verstilling teweeg brengt.

Bibi Smit (1965) wordt wel de Venini van Nederland genoemd, vanwege haar kennis en vaardigheid om de grenzen van het ambacht op te rekken. Ze volgde een opleiding aan de West Surrey College of Art and Design in Farnham, Engeland, waar ambacht hoog in het vaandel stond. In 1991 richtte ze een eigen atelier op in Schotland. Sinds 2007 heeft ze een eigen glasblazerij en slijperij in Loosdrecht. De glaskunstenaar en -designer is daarmee een van de weinigen in Nederland die alles zelf doet. Ze maakt series, unica en installaties, in opdracht of vrij werk. Haar ontwerpen zijn opgenomen in diverse musea en private collecties. Uit beurzen als Masterly en de Dutch Design Week Eindhoven komen optredens in tv-programma’s, (o.a. AvroTros’ Kunstuur), media-aandacht en nieuwe opdrachten voort.

Levend glas
Voor Smit is niets statisch. Dat glas een zacht, sterk, en levend materiaal is dat net zo in beweging is als het leven zelf, toont de glaskunstenaar in een serie zwarte torso-vazen. Deze trekt de aandacht vanwege hun wulpse vormen en sensuele poses. De verrassende brons-bruine binnenzijde roept associaties op met weidse luchten vol nevelige wolkenslierten. Van deze serie hebben we drie vazen in onze collectie. Daarnaast verrassende verstillende vormen en kleuren die steeds associaties oproepen met levende vormen. Bijzonder is de natuurlijke schittering van het glas die door de bewerkingen van de kunstenaar versterkt worden.

We zijn er trots op met Bibi Smit een glaskunst te kunnen laten zien en verkopen van het allerhoogste niveau. We zien dit als een positieve uitbreiding van onze dynamische en moderne groep kunstenaars. Heeft u advies nodig, vraagt u zit af hoe dit bij het interieur in te passen is? Wij adviseren graag!

Tot de collectie horen objecten als een kroonluchter, een bewegend element voor aan de wand en zeer bijzondere vazen die t/m 17 februari in een bijzondere stellage opgesteld staan.

 

 

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken