Bibi Smit

Deze Ripples zijn gemaakt voor de expositie ‘Summer Breeze’. Ze zijn in de galerie te zien & te koop t/m 27 augustus 2023

Bibi Smit is kunstenaar in glas. Bijzonder in onze collectie van Modern Realisme maar zeer wel passend in deze groep kunstenaars.  Immers met glas creëert de kunstenares beweging, trilling, een spel met vloeibaarheid. Met haar glas geeft zij beelden aan de dagelijkse realiteit plaatsvindende fenomenen.

Bijzonder eigentijds en prachtig van vorm en kleur.

Bibi Smit (1965) wordt wel de Venini van Nederland genoemd, vanwege haar kennis en vaardigheid om de grenzen van het ambacht op te rekken. Ze volgde een opleiding aan de West Surrey College of Art and Design in Farnham, Engeland, waar ambacht hoog in het vaandel stond. In 1991 richtte ze een eigen atelier op in Schotland. Sinds 2007 heeft ze een eigen glasblazerij en slijperij in Loosdrecht. De glaskunstenaar en -designer is daarmee een van de weinigen in Nederland die alles zelf doet. Ze maakt series, unica en installaties, in opdracht of vrij werk. Haar ontwerpen zijn opgenomen in diverse musea en private collecties. Uit beurzen als Masterly en de Dutch Design Week Eindhoven komen optredens in tv-programma’s, (o.a. AvroTros’ Kunstuur), media-aandacht en nieuwe opdrachten voort.

Levend glas
Voor Smit is niets statisch. Dat glas een zacht, sterk, en levend materiaal is dat net zo in beweging is als het leven zelf, toont de glaskunstenaar in een serie zwarte torso-vazen. Deze trekt de aandacht vanwege hun wulpse vormen en sensuele poses. De verrassende brons-bruine binnenzijde roept associaties op met weidse luchten vol nevelige wolkenslierten. Van deze serie hebben we drie vazen in onze collectie. Daarnaast verrassende verstillende vormen en kleuren die steeds associaties oproepen met levende vormen. Bijzonder is de natuurlijke schittering van het glas die door de bewerkingen van de kunstenaar versterkt worden.

We zijn er trots op met Bibi Smit een glaskunst te kunnen laten zien en verkopen van het allerhoogste niveau. We zien dit als een positieve uitbreiding van onze dynamische en moderne groep kunstenaars. Heeft u advies nodig, vraagt u zit af hoe dit bij het interieur in te passen is? Wij adviseren graag!

Van december 2022 t/m januari 2023 zijn er nieuwe objecten en opstellingen te zien wanneer Bibi Smit deelneemt aan de expositie ‘Spelen met Licht’ met schilderijen van Heidi von Faber en Joran van der Haar.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken