object(WP_Term)#23867 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(39)
 ["name"]=>
 string(15) "Marten Huitsing"
 ["slug"]=>
 string(15) "marten-huitsing"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(39)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(23)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Marten Huitsing

” Een ander Perspectief”

Te zien t/m zondag 24 november 2019

Tijdens de expositie ” Een ander Perspectief ” tonen we nieuw werk van Marten Huitsing. Het perspectief van de kunstenaar is anders dan van de twee andere kunstenaars in de expositie. Waar Michiel Schrijver van een afstand, door een venster of vanaf een ‘ver punt’ de wereld aanschouwt, kiest Elvira Dik  voor het perspectief van een ‘kikker’.  In het werk van Marten Huitsing zijn we getuige van een intiem moment zonder dat we ons een indringer hoeven te voelen. De verstilling en rust zorgt voor juist een mooi moment waarin je je ogen de ruimte kunt geven dwalend door de compositie van de Groningse kunstenaar. De kunstenaar is zondag 13 oktober tijdens de opening aanwezig, u wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

Vanaf 2010 bij Galerie Bonnard

De schilderijen van deze kunstenaar maken al vanaf zijn afstuderen (2010) aan de Klassieke Academie van Groningen deel uit van de collectie van Galerie Bonnard. We kennen zijn werk hierdoor goed, we volgen hem. Daarnaast heb ik fijne hulp van Marten gehad om me goed voor te kunnen bereiden op mijn eigen toelatingsexamen voor de Klassieke Academie in Groningen.

 

Een kennismaking

Op een vrijdagavond, na de lessen op de Academie heb ik bij Marten thuis in Bedum afgesproken. Rijden door de provincie Groningen heeft altijd iets van vakantie, immers alles is anders dan in Brabant.
Het is leuk om te horen hoe de ervaringen van Marten zijn geweest, tijdens en na zijn studie aan de Klassieke Academie. Hij is snel succesvol geworden, zijn stijl, vakmanschap en onderwerpkeuze spreekt veel mensen aan. Toch wil Marten, vertelt hij, zichzelf niet herhalen. Hij is blijvend op zoek naar de wijze van schilderen die op dat moment bij hem past.

Nationale bekendheid kreeg de sympathieke kunstenaar doordat hij in het programma ‘Sterrenop het doek’, Mart Smeets prachtig portretteerde. Eerlijk, zeer herkenbaar en met een verhalend schilderij. Mart Smeets was overdonderd, zijn commentaar lovend. En terecht! Vanaf dat moment heeft het werk van Marten Huitsing steeds meer aan populariteit gewonnen, is hij een jaarlijks terugkerende kunstenaars op de vermaarde PAN en kan hij de vraag om nieuw werk nauwelijks aan.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken