Marten Huitsing

December 2020

Vanaf begin december 2020 hebben we nieuwe schilderijen van Marten Huitsing in de galerie, ze zijn voor het eerst te zien tijdens de expositie ‘Rebound’ vanaf 24 december 2020.

Marten Huitsing wordt vanaf zijn afstuderen (Klassieke Academie Groningen 2010) vertegenwoordigd door Galerie Bonnard. Zijn prachtige stofuitdrukking van zowel de huid, de kleding en omgeving van de modellen doen de kijkers verbaasd staan.

Tijdens zijn studie aan de  Klassieke Academie van Groningen ontdekte Huitsing al snel zijn voorliefde voor het schilderen van modellen. Vanaf dat moment is hij er mee bezig geweest zich hierin te bekwamen. Zijn klassieke composities die werkelijk op iedere cm van het werk zijn uitgedacht ogen natuurlijk en terloops. Het licht in het werk toont samen met de modellen een bijzondere inkijk in de vakmanschap van de Groningse kunstenaar.

Nationale bekendheid kreeg de sympathieke kunstenaar doordat hij in het programma ‘Sterren op het doek’, Mart Smeets prachtig portretteerde. Eerlijk, zeer herkenbaar en met een verhalend schilderij. Mart Smeets was overdonderd, zijn commentaar lovend. En terecht! Vanaf dat moment heeft het werk van Marten Huitsing steeds meer aan populariteit gewonnen, is hij een jaarlijks terugkerende kunstenaars op de vermaarde PAN en kan hij de vraag om nieuw werk nauwelijks aan.

Van deze kunstenaar tonen wij altijd werk in onze galerie.

Kunstwerken van Marten Huitsing

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken