Peter Durieux

Stad & Land

Opening zondag 25 september 2022

 

Het werk van Durieux kenmerkt zich door de verstilde Franse landschappen. De laatste drie jaar, maakt hij ook weer werk in en van Nederland. Zo tekende hij in het Brabantse Heeze op de Strabrechtse Heide en in Groningen.

Wie de kunstenaar kent weet dat zijn en plein-air gemaakte tekeningen de bron zijn van de schilderijen die hij maakt. Deze tekeningen, in het landschap gemaakt, vormen een belangrijk deel in het oeuvre van de Groningse kunstenaar. De ‘plein-air tekenaar’ trekt steeds enkele ochtenden of middagen per tekening naar dezelfde plek. Tekenend legt hij vast hoe het licht het landschap toont. Het is belangrijk voor Durieux dat het licht hetzelfde is als de dag ervoor, vandaar dat de kunstenaar kiest voor steeds dezelfde momenten van de dag op dezelfde plaats. De tonale landschappen tonen een verstilling en een intimiteit die zijn weerga niet kent.

Thuis in zijn atelier ‘droomt hij zicht terug naar de plek waar hij tekende’ en met de tekening op papier als hulpmiddel maakt hij zijn schilderijen op paneel. Stuk voor stuk schilderijen die je meenemen naar de vele uren dat de kunstenaar er middenin zat en eruit meenam wat hij door wilde geven.

Het werk van Durieux wat op de website staat is altijd in onze galerie te zien.

Kunstwerken van Peter Durieux

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken