object(WP_Term)#27900 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(41)
 ["name"]=>
 string(14) "Hilda Snoeijer"
 ["slug"]=>
 string(14) "hilda-snoeijer"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(41)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(17)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Hilda Snoeijer

Expositie: ‘Aandacht’ 22 maart t/m 22 april 2018

Hilda Snoeijer is één van de zeven kunstenaars die deelneemt aan de groepsexpositie ‘Aandacht’. Het prachtige nieuwe werk van houtskool , acryl en H2Oil gaat over het landschap, de natuur en de liefde daarvoor.

Feestelijke opening zondag 25 maart vanaf 14.00. Do 22 t/m zaterdag 24 maart is het nieuwe werk al in de galerie te zien in de voorbeschouwing. De galerie is geopend do t/m zondag van 11-19 uur

Onze kennismaking met de kunstenaar

Nog net in Drenthe parkeer ik de auto, verscholen achter hoge bomen bevindt het atelier van Hilda Snoeijer zich midden in de natuur. Vanuit de kamer uitkijkend over een prachtig dal, met veel groen, vogels en een mooi meertje. Hilda werkt in haar atelier vaak aan meerdere werken tegelijk. Tekeningen en schilderwerken staan door de hele ruimte. Ook ingelijste houtskooltekeningen die klaar zijn sieren de wanden, ‘klaar om naar een expositie te gaan’, vertelt ze.  Jarenlang gaf Hilda les, beeldende vormen, op school. Op dit moment is zij fulltime kunstenaar.

Een eigen verhaal

De tekeningen en schilderijen van Hilda Snoeijer vertellen allemaal hun eigen verhaal.
Hilda Snoeijer maakt tekeningen en schilderijen waar je steeds meer gaat zien. Te zien is hoe de tekeningen en schilderijen ontstaan zijn tijdens een proces van heel zorgvuldig opbouwen, kijken, weglaten en toevoegen. Harde lijnen zijn nauwelijks waarneembaar, licht sprankelt ongemerkt door de vacht van een dier of door het landschap waar het takken, sneeuw of bladeren raakt.
Haar onderwerpen komen uit de natuur, in Nederland of Spanje laat Hilda zich graag inspireren door toevallige ontmoetingen met dieren of mooie taferelen. Tijdens de reis ontstaat dan het idee wat uitgewerkt kan worden. Eenmaal aan de slag in het atelier bepaalt niet de werkelijkheid maar het innerlijk van de kunstenaar wat we te zien krijgen. Ik kan vertellen dat dit steeds een bijzondere verrassing is.

Boomgrens

Misschien nog een mooie anekdote over de wijze waarop deze bijzondere kunstenaar verknocht, verweven kan raken met haar eigen werk. Een schilderij dat Hilda aanvankelijk voor de openingsexpositie klaar had bleef wringen volgens Hilda. Uiteindelijk na er een deel afgezaagd te hebben klopt dit schilderij nu helemaal. Ik zag eerst de foto, en zag het afgelopen week in het echt. Het is prachtig, een sfeer rond een boomgrens op een berg, vanzelfsprekend een boomgrens. De sfeer, kleur en compositie blijven je naar het schilderij trekken. Aan alle details in het werk, al zijn ze nauwelijks zichtbaar, is aandacht besteed op meerdere momenten. Door het verhaal van Hilda werd mij duidelijk dat iedere cm op het schilderij, misschien wel iedere mm, zorgvuldig is geënsceneerd. Haar werk verdient bijzondere aandacht!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken