Jos Leurs

Stad en Land

vanaf zondag 25 september

Opening 14.00 uur met live muziek

Jos Leurs woont en werkt in het Brabantse Leende.

Na 25 jaar in Frankrijk gewoond te hebben verhuisde Leurs zo’n 10 jaar geleden terug naar Nederland. De ‘Zuid- Franse kleuren’ echter, heeft hij voorgoed met zich meegenomen en laat hij terugkomen in al zijn schilderijen. Jos Leurs is net als bijvoorbeeld Hans Versfelt en José Salvaggio een échte ‘En plein-air’ schilder. Dagelijks is hij buiten te vinden achter zijn ezel. ‘Weer of geen weer, altijd schilderweer’.

De kleurrijke en vlotte toets is zeer herkenbaar ‘de toets van Jos Leurs’. Het warme licht met de koele schaduwen, kleurrijke luchten, vergezichten waarbij koele blauwe en paarse tonen in de verte en de warme tonen dichterbij beweging insinueren.

Voor deze expositie maakte Jos Leurs tijdens reizen door Frankrijk, nieuwe Franse schilderijen Ook was hij heel wat dagen achtere zijn ezel in Nuenen te vinden. Ook deze Nederlandse schilderijen die hij oa in Nuenen maakte ogen kleurrijk, vrolijk en zomers. Ze laten je alle kleuren van dit mooie jaargetijde zien.

Het is bijzonder, vinden we, dat we een kunstenaar in ons midden hebben die al 37 jaar door Galerie Bonnard vertegenwoordigd wordt.

Kunstwerken van Jos Leurs

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken