object(WP_Term)#23560 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(55)
 ["name"]=>
 string(15) "Rutger Hiemstra"
 ["slug"]=>
 string(15) "rutger-hiemstra"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(55)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(29)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Rutger Hiemstra

Fantastische recensie in het NRC (17-1-2018) ' Antidepressiva in verf ' over werk Rutger Hiemstra!

In februari 2017 leerden we Rutger Hiemstra kennen. Ik bezocht hem in zijn atelier in Paterswolde. Prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied bevindt het atelier van Rutger Hiemstra zich op de zolder van het huis waar hij met zijn jonge gezin woont.

In dit atelier, met grote dakramen, werkt hij aan verschillende onderwerpen: stillevens, portretten en bijvoorbeeld grootse wolkenluchten. Daarnaast is hij ook heel regelmatig buiten te vinden, om kleine ‘plein-air’-schilderijtjes te maken. Een paar uur heerlijk buiten zitten schilderen en daar dan ook nog een mooi schilderijtje aan over houden, dat ‘kan niet beter’, volgens Hiemstra.

Rutger werkte in Denemarken, Zwitserland en Engeland, ook werkt hij graag in zijn eigen omgeving en laat hij zich makkelijk inspireren door eenvoudige en dagelijkse ‘dingen’. Zijn zelf getimmerde tuinhekje vindt hij ook een prachtig onderwerp.

Inspiratie genoeg, maar tijd te kort om alle onderwerpen die voorbijkomen te tekenen en te schilderen.

Tijdens de kennismaking met deze kunstenaars viel het op hoe gedreven Rutger is. Een eigen samengesteld boek van kunstenaars die hem inspireren en waarvan hij het werk zorgvuldig bestudeert ligt altijd binnen handbereik in zijn atelier.

Bij het vertrek laat Rutger nog zien hoe hij zijn stillevens opbouwt. Een zelf getimmerd tafelblad met daarop aardappelen ‘uitgestrooid‘. Dit ligt een tijdje, beneden in de huiskamer, en er verandert hier en daar wat aan. Uiteindelijk, als de compositie hem helemaal bevalt, zal hij het gaan schilderen.

Tijdens de openingsexpositie liett Rutger ons al zien hoe verrassend zijn stillevens, klein, intiem of kleurrijk en van groot formaat kunnen zijn. De stofuitdrukking en sfeer in het werk van deze kunstenaar is op alle formaten bijzonder goed getroffen.

Naar buiten! t/m 4 februari 2018 met Rutger Hiemstra

Tijdens deze expositie  tonen we plein-air werk en stillevens met ‘materialen van buiten’ door Rutger Hiemstra. Opvallend zijn de frisse kleuren die hij in zijn werk weet te gebruiken en het mooie spel tussen warme en koele tonen. Hierdoor worden de schilderachtige werken; de stillevens en de landschapsschilderijen erg levendig en herkenbaar. De losse en frisse toets die Rutger gebruikt zorgt ervoor dat het werk, hoe langer je ernaar kijkt, meer en meer te bieden heeft. Het werk, vaak klein en intiem, gaat leven en brengt sfeer.

Tijdens de expositie tonen we nieuw werk dat Rutger speciaal voor deze expositie gemaakt heeft. Hoe vrij het ‘thema naar buiten!’ wordt opgepakt door de kunstenaar is te zien aan zijn stilleven met zakje aardappelpoeder en wasknijper.. . Maar ook een landschap in de sneeuw, buiten gemaakt op 11 december 2017, berglandschappen, een zee- gezicht. Stillevens van een lekkere salade Caprese, paddestoelen, enz. Teveel om op te noemen, mooi om eens te komen bekijken!

Kunstwerken van Rutger Hiemstra

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken