Anne-Rixt Kuik

De Friese kunstenares Anne-Rixt Kuik (1987) wordt vanaf haar afstuderen aan de Klassieke Academie in Groningen vertegenwoordigd door Galerie Bonnard.

Van haar hand zijn zowel olieverf schilderijen en schilderijen van pigment, Alkyd en Epoxy in de galerie te zien. Haar bijzondere met de fresco – techniek gemaakte schilderijen van pigment/alkyd en epoxy- hars tonen portretten in een gelaagde verstilling. De gelaagdheid is door de techniek letterlijk te zien en te voelen. Dit geldt zeker ook in figuurlijke zin.

Anne-Rixt Kuik zelf hierover:

De meisjes en jongens die ik laat zien in mijn schilderijen wil ik voorstellen. Ik wil hun complexiteit laten zien. Hun kracht, schoonheid, maar ook hun fragiliteit. Wanneer je goed naar iemands uiterlijk kijkt zie je de persoon daarachter. Ik wil die huid letterlijk openbreken.

Naast haar dromerige portretten zijn tijdens de expositie ‘Storytelling’ ook twee bijzondere landschapjes te zien van haar. Ook hier gebruikt ze de fresco techniek met behulp van epoxyhars.

Voor de jonge en getalenteerde kunstenares is het studeren na de Klassieke Academie niet afgelopen. Ze blijft op zoek naar verdieping en verbetering van haart klassieke technieken. Zo studeerde zij ook aan de Florence Academy en volgde zij masterclasses bij oa. Jeremy Lipking.

 

Kunstwerken van Anne-Rixt Kuik

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken