object(WP_Term)#27331 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(45)
 ["name"]=>
 string(14) "Anne-Rixt Kuik"
 ["slug"]=>
 string(14) "anne-rixt-kuik"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(45)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(28)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Anne-Rixt Kuik

Afgelopen juni 2017 studeerde Anne Rixt Kuik af aan de Klassieke Academie voor Beeldende kunst in Groningen. In November had ze bij ons haar eerste expositie. En met bijzonder veel succes. Inmiddels zijn al haar acrylverf/ epoxyhars werken die ze hiervoor maakte bij ons verkocht. De populariteit van de nog maar pas afgestudeerde Anne-Rixt Kuik, begrijpen we volledig, haar unieke onderwerp gecombineerd met de bijzondere techniek raakt je!

De hele winter van 2018 verbleef Anne-Rixt Kuik in Australië. Ze verbleef daar nadat ze na haar afstuderen in juni van 2017 was uitgenodigd om daar met een beurs temidden van een groep jonge en talentvolle kunstenaars zich volledig te richten op het schilderen. Vanaf midden mei 2018 zullen we weer enkele nieuwe werken die geïnspireerd zijn op haar favoriete onderwerp gecombineerd met het licht wat zij leerde kennen in Australië in onze galerie beschikbaar hebben. Een nieuwe expositie met veel nieuw werk van Anne Rixt is er van 20 januari t/m 17 februari 2019. Zij exposeert dan samen met Rein Pol, Victor Muller, Erik Zwaga en Bibi Smit.

Normaliter woont en werkt Anne-Rixt in Groningen. Daar ontmoet ik haar voor het eerst, nog voor het afstuderen afgelopen voorjaar. Haar appartement, atelier in Groningen is een plek waar je niet om de ezel heen kunt. Het werk van Anne Rixt is het middelpunt van haar dagelijks leven. Ze staat er letterlijk mee op en gaat ermee naar bed.

Anne-Rixt Kuik vertelt enthousiast over haar drijfveren.
Met haar werk vertelt ze een verhaal. Het verhaal van alle mensen is het verhaal van emotie. Mensen bestaan uit verschillende lagen, legt Anne Rixt uit, zo wil ik dat ook in mijn werk laten zien.
Ik speel met de verfhuid, momenteel experimenteert ze met epoxy hars, hierdoor gaan de onderlaag van olieverf en de bovenlaag van hars samenwerken en krijg je een bijzonder ‘ dromerig’ effect. De kragen in het werk van haar doen me denken aan de oude meesters zoals Frans Hals. Anne Rixt kiest er echter voor vertelt ze om er kragen van bloemblaadjes van te maken. Ook hier gebeurt wat, frisse, verse blaadjes maar ook dorre en bruin verwelkte blaadjes. Ook hier weer meerdere lagen, letterlijk en figuurlijk.
Zelf vertelt Anne Rixt hierover:

`Met mijn Epoxywerken probeer ik de gelaagdheid van mijn modellen weer te geven. Ik wil hun complexiteit laten zien. Hun kracht, schoonheid, maar ook fragiliteit. Als je goed naar iemands uiterlijk kijkt zie je de persoon erachter. Ik wil die huid letterlijk openbreken.’.
Momenteel experimenteert ze met epoxy, en combineert hierin technieken als fresco, alla prima en gelaagd schilderen. Sommige schilderijen zijn in wel 8 lagen opgezet. Ze duwt en trekt pigmenten en verf door de epoxylaag. ‘Je hebt dan geen controle over de uitkomst. Ik ben best een controlfreak en het is een uitdaging om los te laten. Techniek moet je eerst leren voordat je kunt loslaten. In theorie beheers ik alle technieken, maar nu geef ik er mijn eigen invulling aan.’

We zijn er trots op dat we met jonge talenten als Anne-Rixt samenwerken. Een kunstenares die nu al een eigen weg kiest. Haar onderzoekende geest en creativiteit spat samen met haar talent van haar werk af. Haar gedrevenheid is enorm en wij hebben erg veel vertrouwen in de toekomst van haar. De kunstwereld gaat nog veel van haar horen!

Kunstwerken van Anne-Rixt Kuik

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken