Anna Maria Vargiu

De Groningse kunstenaar Anna-Maria Vargiu (1992) is vooral bekend geworden door haar schilderijen die ‘En plein-air’ door haar geschilderd zijn. Kleurrijk met een stevige toets weet zij de schoonheid van de natuur weer te geven.

Zijzelf vertelt hierover:

“Het vastleggen van momenten, het vastleggen van de kleuren, de sfeer om me heen, is al jaren mijn enige doel in de kunst. Ik heb nooit gewild dat mijn werk een speciale betekenis zou hebben, een verhaal zou vertellen, anders dan wijzen op de schoonheid van de natuur”.

Nadat Vargiu en haar man hun eerste kind kregen veranderde deze visie. Zich afvragend hoe ze nu verder moest besefte de kunstenaar dat ze zelf ver weg was van de ‘fantasierijke persoon’ die zij als kind was. Ze besloot een project te starten waarin observatie en verbeelding werden gecombineerd. Op basis van een kinderboek wat ze zelf zou schrijven.

Dat project is nu afgerond en het boek heeft goed als inspiratie gediend voor de serie schilderijen die door Anna Maria Vargiu zijn gemaakt voor de expositie ‘In Verf’. Drie van de schilderijen uit de serie zijn zeer groot en vrijwel geheel geschilderd naar levend model in een decor dat Anna Maria in haar atelier hiervoor had gebouwd.

De andere twee werken zijn kleiner, grotendeels uit verbeelding geschilderd. Hier en daar zijn foto’s gebruikt als referentie maar bijvoorbeeld met een totaal ander kleurenpalet. Een bijzondere serie waarbij de aanpak, het gebruik van verf, referenties, en kleurstellingen zeer verschillend is. Daarnaast bestaat het werk wat Anna Maria Vargiu maakte voor de expositie ‘verf’ uit plein-air schilderijen met daarop kleurrijke bloemen uit de tuin van de kunstenares zelf en impressies van prachtige plaatsen midden in de natuur.

De verbindende factor in alle schilderijen is het verhaal van Anna Maria Vargiu zelf, gecombineerd met de liefde voor de natuur die zij ervaart terwijl zij buiten, en plein air, aan het schilderen of tekenen is.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken