Jantina Peperkamp

Alle op deze site afgebeelde schilderijen zijn altijd in onze galerie te zien.

Je bent van harte welkom ze te komen bekijken!

Jantina Peperkamp heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd.

In dit oeuvre, wat grotendeels bestaat uit kleine portretjes, is ieder portretje minutieus opgebouwd uit vele dunne lagen verf die een ongelooflijke hoeveelheid detail onthullen. Haar werkwijze, composities en kleurgebruik zijn uniek. Dit maakt het werk in een ogenblik herkenbaar als een ‘Echte Jantina Peperkamp’ en legt tevens essentie van haar onderwerpen bloot.
Ieder portretje vertelt meer dan je op het eerste gezicht kunt zien. Kijkend naar een portret komt een verhaal tot je, het verhaal wat wordt onthuld in de gelaagdheid van de penseelstreken van de kunstenares.

Wat zij laat zien is een parallelle werkelijkheid, een inkijkje in de persoonlijke perceptie.

“Soms vermoed ik dat ik anders naar de wereld kijk dan anderen” .

Jantina vertelt graag en prettig over haar werk. Ze laat zich inspireren door mensen, kinderen uit haar directe omgeving. Toch zijn het geen ‘een op een portretjes’, de kinderen of volwassenen die door haar geschilderd worden zijn vak de drager van een attribuut. Dat combineert Peperkamp bijzonder frisse en heldere kleuren en een erg fijne toets. Dit alles samen zorgt voor een soort intimiteit tussen de kijker en het portretje. Heel bijzonder.

De kunstenares zelf hierover:

Bij mijn schilderijen wordt het eindresultaat in hoge mate bepaald door de energie die ontstaat tussen kunstenaar en model, waarbij de kunstenaar als waarnemer en registrator fungeert. De keuze voor een model wordt bepaald door de mate waarin ik mijzelf herken in deze persoon.

Jantina Peperkamp is niet alleen in Nederland te zien, ook een grote galerie in New York heeft haar vanaf 2017 opgenomen in de collectie. Dit naar aanleiding van publicaties in diverse boeken. Het werk van de nu 10 jaar actieve kunstenaar kent veel verzamelaars die van allerlei plekken in de wereld komen. Het is bijzonder dat wij haar in Nuenen mogen vertegenwoordigen.

Kunstwerken van Jantina Peperkamp

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken