Esther Schlebos

“De overweldigende natuur weergeven in verf is een blijvende uitdaging, waarbij ik me steeds weer verwonder.

 Esther Schlebos won bij haar afstuderen aan de “Klassieke Academie” in juli 2019 ‘De Prix de Norvège’ voor haar landschappelijke schilderijen. In 2020 werd zij uitgenodigd om een maand lang als ‘Artist in residence van het ‘AADK- Centro Negra’  in Spanje ( Blanca’ te werken en te verblijven. Het was voor haar een mooie ervaring die inmiddels leidt tot mooie projecten. Haar focus op de structuren en oppervlaktes van stenen krijgt inmiddels zelfs belangstelling van het Hunebed centrum in Borger. Zij gaat daar een wand schilderen in de Granietzaal. In Emmen maakte zij een muurtekening van zo’n 4 meter  breed. Het onderwerp was een rotsformatie die zij in Spanje in de omgeving van Blanca bestudeerd had.

In haar werk zien we haar twee grote liefdes;  de natuur en aan de andere kant haar liefde voor de materie; de verf.

Het kleurrijke werk van Schlebos wordt in dikke lagen subtiel opgebracht. Het resultaat toont de monumentale krachten die stenen en bomen in een landschap kunnen hebben. Door in te zoomen op de kleuren, de grootsheid, de lichtval op de structuren van steen, mos en boomschors zijn oa het gewicht (zwaar versus licht), temperatuur (koud versus warm) en zachtheid (zacht versus hard) vrijwel voelbaar. Tot slot krijgt de kunstenaar het voor elkaar dat je wordt opgenomen in het landschap door de perspectivische elementen die zij hieraan toevoegt.

Tijdens de expositie ‘The Power of Nature’ laat Schlebos zien wat zij in haar mars heeft, imponerende werkeen die de krachten van de natuur tonen. Een afbeelding van het werk is slechts een beperkte weergave van de schilderijen ‘in het echt’.

Werk van Esther Schlebos hebben wij altijd in onze collectie.

Kunstwerken van Esther Schlebos

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken