En Plein Air in ‘De tuin van Van Gogh en Nune Ville’

14-09-2019

Ter gelegenheid van onze expositie ‘ Kunstenaars van Bonnard geïnspireerd door van Gogh’  zullen op zaterdag en zondag 14 en 15 september diverse kunstenaars van Galerie Bonnard schilderen in de eenmalig opengestelde tuinen. Het ‘naar het leven’ of ‘ en plein air’ schilderen is iets wat Vincent van Gogh zag als het ultieme wat hij als kunstenaar wilde doen. Hij wilde datgene wat hij voelde en zag vastleggen. Volgens hem kon dit alleen ‘buiten, midden in de natuur, de omgeving die je vast wilt leggen’.

Het weekend kent een bijzonder karakter, naast het werk in de galerie wat 25 kunstenaars speciaal voor deze expositie maakten geïnspireerd op van Gogh, is het mogelijk de directe leefomgeving en zelfs het atelier van Vincent van Gogh te bezoeken. Dat laatste is uniek en niet eerder voorgekomen.

Het ‘Dominees huis’ is het huis waar van Gogh woonde. Het huis ernaast, Nune Ville, is in oude stijl gerestaureerd en voor rondleidingen te bezoeken.  Beide tuinen zijn open in dit weekend en daar zijn de kunstenaars aan het werk te zien terwijl zij schilderen.

In huize Nune Ville beleef je de dramatische liefdesrelatie van Vincent van Gogh en Margot Begemann, die hier met haar drie zussen woonde. In de salon vind je de vele schilderijen van Vincents leerlingen en zijn Haagse School vrienden. Hierbij horen boeiende verhalen. Je loopt daarna tussen de 19e– eeuwse meubels en objecten het huis door. Ook kom je in de mangelkamer en op de zolder, waar de originele dienstbodekamers nog aanwezig zijn. Op deze authentieke zolder zat tijdens de Tweede Wereldoorlog een Joodse jongen 2,5 jaar verborgen.. Ook zijn verhaal over volhouden, angst en verdriet is erg fascinerend. Op 20 september a.s. is het 75 jaar geleden dat Nuenen bevrijd werd…. Daarna lopen we met u mee, via de tuinen, naar de pastorie, om Vincents atelier te bezoeken. Het atelier is alleen te bezoeken aansluitend aan een rondleiding in Nune Ville.  Entree rondleiding: 4,50 p.p. Van 11.00 – 16.00 uur rondleidingen, elk heel uur, max 10 personen. De tuinen zijn gratis te bezoeken dit weekend.

Voor meer info : www.salonnuneville.nl  Wilt u reserveren voor een rondleiding?  mail dan naar: info@salonnuneville.nl

Kunstenaars zijn vanaf ongeveer 11 – 17 uur aan het werk, mocht u zich afvragen waar het allemaal plaats vindt, kom dan gerust eerst even naar de galerie.

Onder andere zullen in ieder geval in het weekend aan het werk zijn: Ronald Soeliman, Hans Versfelt, Eric Schutte, Jos Leurs, Erik Zwaga, Esther Schlebos. In de dagen voor het evenement zullen we de definitieve lijst hier publiceren. Mocht je interesse hebben om niet alleen te kijken maar ook zelf mee te doen, neem dan even contact op met ons via: david@galeriebonnard.com

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken