Erik Zwaga

Begonnen in de trant van de Romantische school is Erik Zwaga steeds meer gaan zoeken naar een eigen beeldtaal. Dat is een tamelijk moeizaam proces geweest. Na een abstracte periode van tien jaar is de kunstenaar in 2011 teruggekeerd naar realistisch werk. De rust die Zwaga aantrof bij stillevens paste op dat moment goed bij wat hij wilde weergeven, maar ook binnen het stilleven ging zijn zoektocht naar eigenheid verder.

Erik Zwaga vertelt:

Ik maak nu een verbinding tussen de rust en stilte van het voorwerp en de spanning van de omgeving. Hierbij maak ik gebruik van technieken die ik in mijn abstracte periode geleerd heb. Deze zijn vooral zichtbaar in de achtergronden.

Ik wil de spanning in mijn schilderijen verhogen door gebruik te maken van clair-obscure effecten en door veel in grijs en aarde tinten te werken. Door details die meer door middel van structuren gesuggereerd worden, creëer ik een warme sfeervolle omgeving die ik belangrijker vind dan de precieze weergave van de werkelijkheid. Tevens maak ik een synthese tussen de wat meer klassiekere voorwerpen en alledaagse dingen die ik in de schuur of bij mij thuis vind.

De kunstenaar eindigt met vertellen dat hij niet weet waar de zoektocht zal eindigen. maar door zichzelf te blijven ontwikkelen en te blijven zoeken doet hij wat waarschijnlijk het beste bij zijn karakter past, want zodra hij denkt het gevonden te hebben komt er weer iets nieuws en gaat de zoektocht verder… .

Van de kunstenaar laten we steeds bijzondere composities zien in zijn typisch en bijzonder sferisch palet.

Kunstwerken van Erik Zwaga

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken