object(WP_Term)#23605 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(71)
 ["name"]=>
 string(13) "Hans Versfelt"
 ["slug"]=>
 string(13) "hans-versfelt"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(71)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(13)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Hans Versfelt

De buitenlucht als atelier geldt zeker voor plein air kunstenaar Hans Versfelt.

Dagelijks trekt hij er met schilderskist en  doeken op uit om ergens ‘iets’ vast te leggen met olieverf. Tijdens de expositie ‘En Plein Air’ tonen we werken die Versfelt het afgelopen jaar buiten maakte, landschappen, zeegezichten, mensen en dieren, stedelijke portretten, planten, alle denkbare onderwerpen lijken Versfelt inspiratie te bieden voor ‘weer een nieuw werk’. Een grote diversiteit in het oeuvre is het gevolg. Zo schilderde hij al eens, in opdracht, het dagelijks leven rond ‘De Tweede Kamer’. Ook schilderde hij op talloze beurzen interieurs.  De impressionistische opzet van Hans Versfelt doet de doeken sprankelen van kleur en beweging, het weer, de sfeer en bijna de stilte van het landschap, het ruisen van de zee of juist het geluid van de stad klinkt door de doeken heen.

Gijsbert van der Wal schreef al eens in het NRC

‘Versfelt zet de impressionistische traditie voort: hij is  negentiende- en twintigste eeuws tegelijk’.  Hij schildert koeien en grasland als Willem en Jacob Maris, maar aan de horizon zijn de rokende schoorstenen van een groot industriegebied zichtbaar. Alles wat hij ziet onder de zon kan een onderwerp zijn – waarbij de de zon wel van belang is. Het licht verbindt de ouder-en nieuwerwetse motieven met elkaar.

Een natte brug in Amsterdam, in de avondschemering,  twee fietsen bij een strandopgang op een grijze dag, zon en kinderen op het strand; alles wat hij doet is even overtuigend!

Te zien en te koop  tijdens de expositie ‘ En plein Air’.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken