Nina & Nikita

24-09-2023

Nina & Nikita

Opening zondag 24 september 2023

14.00 live muziek

14.30 opening

De expositie loopt van 24 september t/m 22 oktober 2023.

(helaas hebben we de datum ivm de Corona-crisis en de beperkte reis-mogelijkheden vanuit Rusland moeten verzetten naar 2022. Dit om er zeker van te zijn dat de kunstenaars zelf aanwezig kunnen zijn bij de opening van deze bijzondere expositie)

Nina Ryzhikova  en Nikita Mogilevtsev uit Sint Petersburg openen het nieuwe seizoen na de zomer bij Galerie Bonnard.

De ontmoeting met deze kunstenaars uit Sint Petersburg in Rusland vond plaats in de zomer van 2018. Nu in september 2020 komen zij naar Nederland voor een unieke expositie!

De grote en imposante werken van Nikita bestaand uit ontelbaar veel puntjes verf. Het pointillisme door hem toegepast ontwikkelde hij in zijn laatste jaar aan ‘ The Imperial Academy of Arts’. Werken van meters breed en hoog krijgen een mysterieuze en sprookjesachtige sfeer. Toch verwijzen de werken rechtsreeks naar de realiteit. Rijdend door Sint Petersburg, naast Nikita in de auto, herkende galerie-eigenaar David van der Linden een compositie uit een van de schilderijen die hij gezien had.

Nina schildert haar sprookjesachtige taferelen voornamelijk met aquarelverf. Haar werken geven en dromerige wereld prijs, het dagelijks leven volgens Nina door de ogen van kinderen. De gelaagde werken van de Russische Nina Ryzhikova zijn verhalen op zich. Verhalen uit het dagelijks leven noemt Nina ze wel. Haar liefde voor de natuur en de aandacht van de cultuur is zichtbaar in haar werk.

In de zomer van 2022 komt alle informatie voor deze bijzondere expositie online.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken