Pieter Pander

Het werk van Pieter Pander kennen we sinds lange tijd. Zijn herkenbare vlotte toets, bijna schetsmatig te noemen, raakt de essentie van wat de kunstenaar wil laten zien. In diverse collecties van musea en tentoonstellingen zagen we het werk voorbij komen. Prachtig werk, herkenbaar van stijl, maar ook van onderwerp. Mensen en dieren worden door hem vastgelegd zoals ze zijn. De dieren, weergegeven vanuit vaak bijzondere perspectieven, tonen fragiel of kwetsbaar. Bijzonder.

Atelier

Tijdens een bezoek aan atelier van de kunstenaar bijzijn woonhuis in Franeker kregen we een kijkje achter de schermen. In het atelier is te zien hoe Pander  zijn schilderijen steeds vanuit de schets op zet. Tekeningen vormen  de basis van het te maken werk. De toetsen gaan in lagen over elkaar heen, en de grijs/ blauwe ondergrond, schijnt steeds door de voorstelling heen. Onder de ondergrond de resten van een studie, in een totaal andere kleur. Een totaal ander beeld wat verdwijnt om plaats te maken voor de nieuwe voorstelling. Resten van het eerste beeld, echter, doen in het uiteindelijke schilderij nog hier en daar een duit in het zakje. Hierdoor een spannend en bijzonder schilderij.

Pieter Pander behoort tot de vaste collectie van Galerie Bonnard, we tonen hierdoor  altijd (nieuw) werk van deze kunstenaar in onze stock expositie.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken