Jan Teunissen

De kennismaking met Jan dateert al van kort nadat we de galerie in 2017 op onze nieuwe locatie openden. De sympathieke kunstenaar uit Best was regelmatig te gast als bezoeker van onze exposities. En wij volgden zijn werk via Social Media. Nadat we begin van de lente een schilderij van ‘een kauwtje’ voorbij zagen komen hebben we meteen contact opgenomen. Dit werk wilden we laten zien bij ons in de galerie. Nadat we contact opnamen besloot Jan een serie vogels te schilderen. We spraken af te komen kijken als de serie klaar was.

Tijdens ons bezoek aan Jan en zijn vrouw in Best was aan alle kanten in en om het huis te zien dat we hier te maken hadden met vogelliefhebbers. Overal hoorden en zagen we vogels.

Jan Teunissen is een klassiek georiënteerde kunstenaar. Zijn stillevens, landschappen en andere schilderijen zijn over de hele wereld te zien en verkocht. Wat er met zijn vogelschilderijen gebeurt is iets bijzonders, er is meer.  Zij munten uit in fantastische details, de gelaagde manier van werken met olieverf die Teunissen gebruikt is bijzonder geschikt hiervoor. Prachtige kleuren en verrassende details komen te voorschijn in de schilderijen met als middelpunt de vogel.

In het gesprek wat we hadden met Jan terwijl we naar de vogels keken kwam maar weer eens naar voren hoe graag hij met vogels bezig was. We vertelden hem ook dat we dat zagen. Wij vinden zijn vogelschilderijen het sterkste van zijn hele repertoire van  fantastische schilderijen. Niet de technische uitwerking alleen maar vooral ook de zichtbare relatie met het onderwerp, de vogel,  in het schilderij is voelbaar. Enkele dagen later stuurde Jan ons een bericht. Hij schreef dat we misschien wel eens gelijk konden hebben. Hij had zijn eerste schilderij eens opgezocht, en schreef ons hierover;

 

Nog even een leuke aanvulling als het gaat om voorliefde voor vogels. Ik kwam zojuist foto’s tegen van mijn allereerste schilderijtje (1983) en inderdaad was dat ook een vogel. “Puttertje” een zelf gemaakt lijstje (ca. 15 cm), een doekje van een oude kussensloop en waterverf van de kinderen.

 

Wat we meenden te zien blijkt dus geen verbeelding te zijn. De vogels van kunstenaar Jan Teunissen laten zien  wat hij van vogels vindt. Het zijn schilderijen met een extra laagje.

 

 

 

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken