Egbert Modderman

Tijdens de zomerexpositie van 2023 tonen we een zeer bijzonder en nieuw schilderij van Egbert Modderman.

 

Over Egbert Modderman

De eerste keer dat we het werk van  Egbert Modderman zagen was in Groningen. Het werk ‘Sint Martinus’ werd aangekocht door de Martinikerk in Groningen en neemt daar een prominente plaats in. Op het portret geeft Martinus een bedelaar de helft van zijn mantel. Vervolgens  maakte hij een erg bijzondere entree in de kunstwereld. Kerkbestuur en publiek waren zodanig enthousiast dat in 2016 een expositie volgde van tien grote werken. Gevolg daarvan was dat er meteen een enorme internationale aandacht was voor het werk wat Modderman maakt.

Sinds 2017 werkt hij aan een grote vervolgopdracht voor de Martinikerk: het schilderen van de zeven werken van barmhartigheid. De werken komen te hangen in de kooromgang van de kerk. Het is voor het eerst sinds de reformatie en de beeldenstorm – toen de kerk protestants werd – dat er weer permanent beeldende kunst in de kerk aanwezig is.

Als gevolg van de eerste expositie in de Martinikerk is het werk Egbert Modderman permanent te zien in de Verenigde Staten. Het werk in de VS, te zien in de Moddermanbiblicalart galerie, werd onlangs nog uitgeleend aan het ‘Museum of the Bible’ in Washington.

Wij zijn bijzonder blij dat we  met deze bijzondere kunstenaar  samenwerken. Zijn drijfveren zijn als de onze. Eigen keuzes, een eigen geluid, een eigen verhaal dat allemaal gecombineerd met een uitzonderlijk vakmanschap.

Modderman woont en werkt in Groningen. Hij beschouwt zichzelf meer een ambachtsman dan een kunstenaar.

Egbert over zijn werk:

Inspiratie mijn schilderijen haal ik onder andere uit mijn eigen achtergrond, de christelijke traditie. Vanuit deze traditie ken ik de verhalen in de Bijbel waarin menselijkheid in al haar eenvoud, complexiteit en dramatiek naar voren komt. In mijn schilderijen probeer ik deze universele en tijdloze menselijke emoties te laten zien. Mijn schilderstijl is figuratief met een dramatische en religieuze insteek. Ik weet niet of mijn schilderijen bij een bepaalde grotere groep of stijl horen, ik laat je (de expert) het liefst zelf labelen. Voor mij persoonlijk zou ik mijn schilderijen omschrijven als ‘een echte strijd, of zoektocht’ om uit te zoeken wat te verbergen en wat te tonen. Alles om de kijker de emotie die er voor mij zou moeten zijn in het schilderij te laten ervaren”.

Egbert Modderman schildert met olieverf op doek of paneel.

Het werk van Egbert Modderman is altijd in onze galerie te zien. Wanneer u het grootste werk wilt zien neem dan voor de zekerheid even contact op. Dan zorgen wij dat het in de galerie hangt om te kunnen bekijken. Met grote regelmaat maakt Egbert Modderman een nieuw schilderij voor de galerie. Wil je hiervan op de hoogte gebracht worden, stuur ons dan een bericht.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken