Frank Dekkers

Volop zomer

Gemaaid hooiland in het felle middaglicht.

De vliet staat roerloos ondiep. Stilte.

Een snoek spring vanuit de kant. Een uitdovend golfje in het oppervlak.

Dan weer niets. Af en toe de roep van een buizerd.

Volzomerse Kleine Vliet 60 x 80 cm

Een overpeinzing van kunstenaar Frank Dekkers (1962) door hem opgetekend tijdens het schilderen, en plein-air, bij het afgebeeld schilderij ‘Volzomerse Klein Vliet’. En plein-air bevindt zich het atelier van de kunstenaar uit Ameiden. Buiten bevindt zich datgene waar hij wil zijn en wat hij wil bewaren door middel van het vastleggen in verf.

Zelf zegt de kunstenaar hierover:

“Als schilder van landschappen is het voor mij gewoon naar buiten te gaan om te werken. Vooral in het buitendijks land langs de rivieren vind ik de rust en de ruimte om mijn schilderijen te maken. Iedere plek heb ik al schilderend op weer en wind veroverd. In mij zit nog altijd de jongen van elf die zich nat liet regenen op een rivierduinlang voordat ik er zelfs maar over dacht om te gaan schilderen. Een groot verlangen dreef me steeds weer naar buiten. Het is dit buiten zijn, het beleven van de plek, het verglijden van de dag wat me doet schilderen”.

De schilderijen van Frank Dekkers gaan vaak over het rivierlandschap en zijn door hem gemaakt op plaatsen die hij op de achterzijde van het geschilderde paneel noteert. Op de schilderijen brengt de kunstenaar de situatie in kaart. In gesprek met de kunstenaar zal hij graag vertellen over dit rivierlandschap en hoe dit steeds wordt aangepast ten koste van de natuur. Een zorg van de kunstenaar. Op zijn schilderijen wordt tonaal of in kleur, het licht, weertype, begroeiing, water, de seizoenen en nog veel meer onmiskenbaar vastgelegd in verf. Met grote, stevige streken, vaak in een haal neergezet, ogenschijnlijk zonder bedacht te zijn en recht op het doel af.

Naast de schilderijen die Dekkers ‘en plein-air’ maakte in het rivierlandschap is er tijdens de expositie ‘In Verf’ ook werk beschikbaar en te zien wat, ook ‘en plein-air’ gemaakt is in het noorden van de Franse Alpen.

Kunstwerken van Frank Dekkers

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken