Bart Koning

De schilderijen van Bart Koning behoren al vanaf begin 2020 tot de collectie van de galerie. Het was liefde op het eerste gezicht. Ongelofelijk knap hoe de van oorsprong Nederlandse Bart Koning alle onderwerpen op een volstrekt eigen-wijze tot zijn onderwerp weet te maken.

Kort na zijn studie aan “De Rietveld academie” vertrok de kunstenaar naar Duitsland waar hij nu al vele tientallen jaren woont en werkt. De kunstenaar maakt zijn hyper- realistisch werk in alle mogelijke afmetingen. Van enkele cm’ s tot enkele meters doorsnede. In Duitsland heeft Koning een aantal uitverkochte exposities achter de rug. Toch vindt de van oorsprong Nederlandse kunstenaar deze expositie in zijn geboorteland een nieuw hoogtepunt in zijn mooie carrière.

Zijn verstillende stillevens geen strak en zijn minutieus gecomponeerd. Zijn afgewogen  schilderijen, op paneel en zonder lijst tonen op geen enkele wijze hoe de kunstenaar te werk is gegaan.  De rustgevende matte huid van het werk in combinatie met het afgewogen palet en de verstillende omgeving van de objecten oogt bijzonder en anders. In het werk van Bart Koning worden de onderwerpen zorgvuldig en hyperrealistisch geschilderd, echter de compositie geeft deze zeer realistische voorstelling bijna een abstracte vlakverdeling.

Kunstwerken van Bart Koning

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken