Tanvi Pathare

Tanvi Pathare uit India volgde de Florence Art Academy waar zij een leerling was van Daniela Astone. Deze laatste is zij inmiddels opgevolgd als docente aan deze wereldvermaarde academy.

De kunstenares, geboren in Mumbai, India, toonde al op zeer jonge leeftijd een groeiende interesse in schone kunsten. Ze studeerde cum laude af aan de prestigieuze Sir JJ School of Art in Mumbai, waar ze een Bachelors of Fine Arts in Painting behaalde.

Nadat Tanvi de kunstacademie in de hoofdstad van India had afgesloten ging haar grote wens in vervulling en mocht zij voor 12 weken naar Florence. Uiteindelijk volgde ze het hele, jarenlange, programma van de Florence Academy. Tijdens haar tweede jaar won ze de prijs voor Best Figure Painting in het Intermediate Program, en in haar laatste jaar kreeg ze een eervolle vermelding voor uitzonderlijke algehele prestaties in Advanced Painting. Ze ontving de prestigieuze Elizabeth Greenshields Foundation Grant for Painting en was finaliste in de categorie Figurative van de ARC International Salon.

Tanvi begon is momenteel hoofdinstructeur in de intensieve teken- en schilderprogramma’s aan de kunstacademie van Florence. Ze werkt daarnaast in haar eigen atelier in Florence. Haar schilderijen maken deel uit van collecties over de hele wereld, waaronder de VS, Japan en Europa.

Wij leerden haar kennen tijdens een bezoek van Daniela Astone aan onze galerie in de week voorafgaand aan de opening van ‘De fiets de fiets en verder niets’. Haar werk zien we als een bijzondere aanvulling in onze galerie. Haar Indiaase roots met de klassieke kunstopleiding in Italië hebben voor een bijzondere eigen stijl en kijk op kleur gezorgd die terug te vinden is in haar werk.

Tijdens de zomerexpositie tonen we een aantal van haar nieuwste schilderijen. Al het werk is tot stand gekomen ‘naar het leven’. Wat zeggen wil dat zij schildert terwijl het model voor haar poseert.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken