Hanneke Naterop

Het werk van Hanneke viel ons op door de bijzondere composities die zij steeds weet te kiezen in haar werk. Een afbeelding op internet was het eerste dat ik zag van haar werk. Verder zoekend naar haar werk raakte ik gefascineerd. Ik gebruikte een van haar schilderijen voor mijn lessen ‘Expressie en compositie’ op de Klassieke Academie. Ik vond het een erg bijzonder werk vanwege het licht en het feit dat er steeds meer zichtbaar werd, hoe meer en hoe beter ik keek.

Het schilderij van Hanneke was voor mij een ‘les’ in gebruik van licht, compositie en kleurgebruik.. Een kennismaking kon dan ook niet uitblijven in onze zoektocht naar nieuwe en bijzondere kunstenaars voor de galerie. Tijdens ons eerste gesprek door de telefoon was het eigenlijk al meteen duidelijk. Deze kunstenaar zit zo boordevol ideeën en is zo geïnspireerd dat een samenwerking met haar meteen een wens werd.

André Kuipers

Landelijke bekendheid kreeg Hanneke Naterop doordat ze André Kuipers, de astronaut, schilderde voor het programma ‘ Sterren op het doek’. De astronaut koos haar portret en gaf haar bovendien nog opdracht zijn kinderen te schilderen.

Stadia

In haar atelier was goed te zien hoe Hanneke werkt. Ik zag daar schilderijen in de diverse stadia. De stadia laten figuren, kleuren, en composities zien. Niet alledaags maar toch herkenbaar. Een van haar  schilderijen die we tijdens de openingsexpositie laten zien stond op de ezel terwijl ik haar in haar atelier opzocht. Een mooi en spannend schilderij. Door de plaatsing van het licht wordt je door het schilderij geleid, en opeens wordt je afgeleid. Bijzonder en onverwacht.

We zijn benieuwd wat de reacties zijn op het werk van deze bijzondere kunstenares die zich enkele jaren, als succesvol portrettist, terugtrok om vooral bezig te zijn met het ontdekken van haar ‘ vrije werk’. De vraag wat ze op welke manier wilde laten zien stond hierbij centraal. Wij vinden dat proces bijzonder geslaagd!

 

 

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken