Margot Maaskant

Vanaf de zomer van 2024 is het werk van de Bredase kunstenaar Margot Maaskant in de galerie te zien en te koop.

Haar kleurrijke landschappen, stadslandschappen en geabstraheerde landschappen zijn bijzonder van sfeer en buitengewoon prettig om naar te kijken. Alle schilderijen op de website zijn te zien en te koop in onze galerie.

Op de vraag wie Margot Maaskant is vertelt ze lachend:

“Ik ben verslaafd aan schilderen, ik moet creëren, elke dag, ieder uur. Verf smeren is leuk! Alles wat ik schilder is een afspiegeling van mijn ziel”.

Spelend met vorm en kleur, ritme, compositie en dat alles in een harmonie. Schilderend ontstaat er ook tijdens het werken aan haar schilderijen harmonie. Ze vindt al schilderend haar weg en de richting die zij op wil met het werk wat ze aan het maken is.

Stempelen, sjabloneren, tekenen en schilderen ontmoeten elkaar in een werk waardoor het werk gelaagd wordt. Letterlijk de diepte in, of eindeloos omhoog. The sky is the limit. Ruimte en ruimtelijkheid maak ze zichtbaar op het schilderslinnen. Het maakproces voelt voor Margot vaak als spelen, spelen is vrijheid. Dit zorgt ervoor dat alles kan en mag, het enige dat telt is dat er uiteindelijk een goede compositie ontstaat, balans in kleur en vorm.

Er ontstaat een beeld waar de kijker rust kan vinden, zichzelf kan vinden.

Haar inspiratie vindt de kunstenaar wandelend of op de fiets. Zo doorkruist ze het Nederlandse landschap en raakt ze vervolgens  geïnspireerd, gefascineerd en gemotiveerd om veel van wat ze ziet  tijdens zo’n tocht vast te leggen op doek.

Ze besluit met:

“Mijn schilderijen zijn reisverslagen, landkaarten. Met olieverf doe ik verslag, vertel en deel ik mijn verhaal op mijn eigen unieke wijze”.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken