Carolien van Olphen

Carolien van Olphen was de winnares van het TV Programma ‘De nieuwe Vermeer’, waar zij het verloren gegane schilderij ‘Het Concert’ van Johannes Vermeer zo waarschijnlijk mogelijk moest schilderen.

Meer weten hierover? KLIK HIER

De in Haren ( Groningen) wonende kunstenares Carolien van Olphen heeft met haar kleurrijke portretten inmiddels op veel plaatsen grote indruk achtergelaten. Op het moment dat we haar toevoeging aan onze collectie aankondigen is zij genomineerd voor de grote internationale kunstprijs  ‘Figurativas 2021’. Deze wordt in Spanje georganiseerd en trekt een deelnemersveld uit de hele wereld.

Carolien studeerde enkele jaren geleden af aan ‘De Klassieke Academie’ in Groningen, nam deel aan ‘Sterren op het Doek’ en geeft, samen met Svetlana Tartakovska, les aan kunstenaars uit heel Nederland die hun techniek willen verbeteren.

Haar eigen techniek is meesterlijk en bijzonder te noemen. Ze was dit jaar (juni 2021) al in Nuenen aan het werk te zien tijdens de ’12 Tuinen Tocht’. Daar schilderde ze ‘ en plein air’ en ‘naar het leven’ een model in een van de tuinen. Bijzonder opvallend is haar vlotte toets, en zijn haar frisse een heldere kleuren. Hierdoor wordt het sprankelende van de vaak jonge modellen nog eens extra benadrukt. Haar liefde voor kleurrijke stoffen is te zien in de wijze waarop ze de modellen ‘aankleedt’. Hierdoor is niet alleen het portret maar ook de kleding onlosmakelijk verbonden met het verhaal dat de kunstenaar je wil vertellen.

Kunstwerken van Carolien van Olphen

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken