Joel Llopis

De Spaanse beeldhouwer Joel Llopis is opgegroeid op het eiland Menorca. Nu woont en werkt hij in Barcelona. In veel zijn beelden is de liefde en beleving van de zee nooit ver weg.

Naast zijn werk als kunstenaar is hij als docent verbonden aan de Kunstacademie van Barcelona.

Zijn beelden ontstaan vaak naar aanleiding van een verhaal of legende over de persoon die hij boetseert. In zijn beelden legt hij vast wat de legende je volgens hem wil vertellen en hoe hij zelf kijkt naar de hoofdpersoon. De beelden van Llopis kunnen ook gaan over gevoelens en roepen bij de kijker emoties op.

Zoals de kunstenaar zelf zegt:

Opgegroeid op een eiland in een familie van vissers, duikers en lantaarnopstekers  vind ik het fijn in mijn beelden mijn liefde en verbondenheid met de zee maar ook  mijn verdere verleden te laten zien. Mijn doel is het om sculpturen te maken die de verhalen, emoties en ervaringen vertellen die mij raken om anderen te raken.
Iets wat ik erg belangrijk vind, is dat je werk je identificeert, dat het weerspiegelt wat je op dat moment bent en voelt, ongeacht de mode en trends van het moment.

Dat is commercieel gezien niet altijd makkelijk!

De beelden ontstaan in klei. Het boetseren is een gelaagd proces. Nadat de beelden geboetseerd zijn maakt de kunstenaar een mal. De mal wordt vervolgens volgegoten met Epxyhars. Nadat de beelden gegoten zijn bewerkt Joel Llopis ze en geeft hij ze de uit die hij uiteindelijk in het beeld wil laten zien.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Opwettense Watermolen II