Jaap Deelder

Buiten in Beeld

Opening zondag 19 januari
14.00: live-muziek door La Quete
14.30: opening
Een bijzondere groep kunstenaars die ‘de buitenwereld’ als onderwerp heeft in hun werk. al heel wat jaren werken zij aan hun collectie en hebben zo een grote groep liefhebbers en verzamelaars om zich heen verzameld.

Jaap Deelder exposeerde al eens eerder bij galerie Bonnard. Kunstliefhebbers maar ook ‘vogelaars’ keken hierbij hun ogen uit. Deelder wordt ook door zijn collega’s zeer bewonderd. Meerdere van hen maakten twee jaar geleden de galerieeigenaren attent op het bijzondere werk van de kunstenaar. Nu exposeert de beeldhouwer voor de tweede keer bij Bonnard, met nieuw werk, samen met de drie bovengenoemde tekenaars/schilders die zijn sculpturen ook zeer bewonde- ren en allen werk van hem in huis hebben.

Deelder maakt beelden in hout en steen, waarbij vogels centraal staan. Hij wil dat zijn beelden zoveel mogelijk voor zich spreken en streeft naar ornitho- logische juistheid. ,,Het moet kloppen; maten, hou- dingen en verhoudingen moeten juist zijn.’’ Deelder gebruikt verschillende steensoorten en vele hout- soorten. Details weglaten en een zekere mate van sti- lering kunnen om technische of artistieke redenen een belangrijke rol spelen, maar mogen de natuurlijke vorm geen geweld aandoen, vindt hij. ,”Een vogel is al zo mooi, daar moet je niets aan toevoegen of veranderen.’’

 

Hout en steen

Jaap Deelder maakt beelden in hout en steen, waarbij vogels een centrale rol spelen. Hij wil dat zijn beelden zoveel mogelijk voor zich spreken en streeft naar ornithologische juistheid.

“Het moet kloppen; maten, houdingen en verhoudingen moeten juist zijn”.

De gehakte of gesneden vorm en de structuur en tekening van hout en steen gaan een spel aan en versterken elkaar. Jaap gebruikt verschillende steensoorten en vele houtsoorten. Details weglaten en een zekere mate van stilering kunnen om technische of artistieke redenen een belangrijke rol spelen, maar mogen de natuurlijke vorm geen geweld aandoen, vindt hij.

“Een vogel is al zo mooi, daar moet je niets aan toevoegen of veranderen”.

Artist for Nature Foundation

Sinds eind jaren tachtig heeft hij regelmatig exposities in binnen- en buitenland. Veel van zijn werk is in privé- en museumbezit. Er zijn ook meerdere verzamelaars van zijn werk. Sinds de jaren negentig maakt de kunstenaar deel uit van  de “Artist for Nature Foundation”  ( ANF ).

De beelden van Jaap Deelder zijn altijd beschikbaar in onze stockexpositie.

Kunstwerken van Jaap Deelder

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken