Jaap Deelder

Jaap Deelder exposeerde al verschillende malen bij galerie Bonnard. Zijn werk is altijd in onze galerie te zien. Tijdens vorige exposities werd het werk van Jaap Deelder hoog gewaardeerd.

Kunstliefhebbers maar ook ‘vogelaars’ keken hierbij hun ogen uit. Deelder wordt ook door zijn collega’s zeer bewonderd. Meerdere van hen maakten twee jaar geleden de galerieeigenaren attent op het bijzondere werk van de kunstenaar. Nu behoort de beeldhouwer tot de vaste collectie van Bonnard, met steeds nieuw werk.

Deelder maakt beelden in hout en steen, waarbij vogels centraal staan. Hij wil dat zijn beelden zoveel mogelijk voor zich spreken en streeft naar ornithologische juistheid. ,,Het moet kloppen; maten, hou- dingen en verhoudingen moeten juist zijn.’’ Deelder gebruikt verschillende steensoorten en vele hout- soorten. Details weglaten en een zekere mate van stilering kunnen om technische of artistieke redenen een belangrijke rol spelen, maar mogen de natuurlijke vorm geen geweld aandoen, vindt hij.

“Een vogel is al zo mooi, daar moet je niets aan toevoegen of veranderen.’’

 

Hout en steen

Jaap Deelder maakt beelden in hout en steen, waarbij vogels een centrale rol spelen. Hij wil dat zijn beelden zoveel mogelijk voor zich spreken en streeft naar ornithologische juistheid.

“Het moet kloppen; maten, houdingen en verhoudingen moeten juist zijn”.

De gehakte of gesneden vorm en de structuur en tekening van hout en steen gaan een spel aan en versterken elkaar. Jaap gebruikt verschillende steensoorten en vele houtsoorten. Details weglaten en een zekere mate van stilering kunnen om technische of artistieke redenen een belangrijke rol spelen, maar mogen de natuurlijke vorm geen geweld aandoen, vindt hij.

“Een vogel is al zo mooi, daar moet je niets aan toevoegen of veranderen”.

Artist for Nature Foundation

Sinds eind jaren tachtig heeft hij regelmatig exposities in binnen- en buitenland. Veel van zijn werk is in privé- en museumbezit. Er zijn ook meerdere verzamelaars van zijn werk. Sinds de jaren negentig maakt de kunstenaar deel uit van  de “Artist for Nature Foundation”  ( ANF ).

De beelden van Jaap Deelder zijn altijd beschikbaar in onze stockexpositie.

Kunstwerken van Jaap Deelder

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken