Ger Stallenberg

“Mijn werk gaat over de eeuwigheid van de natuur, een harmonie van contrasten”.

Kunstenaar Ger Stallenberg laat je graag verdwalen in zijn landschappen. De in Maastricht geboren kunstenaar (1957) studeerde aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg. 

Ger Stallenberg wordt geïnspireerd door symbolisme en Art Nouveau kunst van rond 1900. In die kunst ervaar je een bovennatuurlijke dimensie, en een grote liefde voor de natuur. Een bepaalde stilering, kleurpalet en sfeerlicht maakt alles tot een eenheid. Op een hedendaagse manier is dat ook allemaal terug te vinden in zijn schilderijen. 

Ger Stallenberg blijft daarbij wel zo dicht bij de realiteit dat fantasiewerelden vermeden worden. De verwondering over de natuur en het leven is steeds het onderwerp van zijn schilderijen. De landschappen die je ziet lijken bijzonder realistisch uitgewerkt, de diepte, de kleuren, planten, bomen en vergezichten lijken echt te kunnen bestaan. Heel bijzonder echter is de techniek van Stallenberg die pas zichtbaar wordt nadat het werk een tweede keer bekeken wordt. Dan blijkt dat niet alleen het realistisch beeld prachtig is en tot de verbeelding spreekt maar ook de wijze waarop de verf verwerkt is. Niet in woorden is uit te leggen hoe de techniek van Stallenberg prachtige effecten geeft in kleur, structuur en suggestie.

Met oog voor detail en een uitgewerkte laag over laag techniek, probeert Ger Stallenberg een beeld op te roepen dat het mysterie van het bestaan weergeeft. Hoe meer je kijkt hoe meer je ziet. 

Het werk biedt de kijker alle mogelijkheid om weg te dromen om zo een eigen sfeer op te roepen. De bijzonder verfijnde stofuitdrukking en het heldere kleurgebruik geven het werk van Ger Stallenberg een enorme zeggingskracht die tijdloos is te noemen. De formaten van de  landschappen doen zeker mee in de zeggingskracht die het werk heeft. Panoramisch of vierkant, klein of groot, steeds is er de verstillende schoonheid. 

Het werk van Ger Stallenberg is altijd in onze galerie aanwezig.

Kunstwerken van Ger Stallenberg

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Opwettense Watermolen II