Henk Boon

Het van verre herkenbare werk van Henk Boon behoort al heel wat jaren tot de vaste collectie van Galerie Bonnard, en terecht!

Henk is een man van weinig woorden, maar wanneer het over zijn werk gaat komt daar wel verandering in!

Henk Boon heeft een enorme passie voor zijn werk. Afgestudeerd aan ‘De Koninklijke Kunstacademie’ in Den Haag, verdient hij eerst zijn sporen in de Reclame wereld. Hyperrealistisch werk maakt hij daarvoor. Nu als kunstenaar is nog steeds te zien hoe goed hij kijkt naar de objecten die hij schildert. Zijn schilderstijl typeer je het beste als grafisch realistisch. Het realisme is nog steeds een vertrekpunt, maar Henk kiest ervoor niet alles te laten zien. Hierdoor ontstaan zeer heldere, frisse schilderijen. Het grote vlak vormt geen probleem voor deze kunstenaar. Poserend voor een van de schilderijen die we laten zien is de grootsheid van het werk waarneembaar.

De kunstenaar zelf zegt het volgende over zijn passie:
Maar mijn passie voor schilderen ligt niet in woorden besloten.
“Het is een verering voor een object. Verheldert je geest. Zet je leven op scherp.
Bepaalt zelfs je carrière”.

Dat de passie voor de schilderkunst niet ophoudt met zijn eigen werk zagen we op een kunstbeurs in Rotterdam. Een toevallige ontmoeting. Boon stond met zijn neus tegen een schilderij van een collega, bestuderend, zoekend naar de wijze waarop het werk tot stand gekomen was. In het gesprek dat we vervolgens hadden ging het over de ideeën, de veranderingen die Henk van plan is door te voeren in zijn werk. We zijn benieuwd, we hebben er hoe dan ook vertrouwen in en blijven zijn prachtige werk zeker exposeren en aanbieden!

(Galerie Bonnard vertegenwoordigt Henk Boon exclusief.)

Kunstwerken van Henk Boon

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken