Erik van de Beek

Kunstenaar Erik van de Beek woont en werkt in Nijmegen. De bescheiden Nijmegenaar is in de kunstwereld  inmiddels een begrip om zijn bijzondere stillevens en portretten.

Zijn portretten kennen een hoog realistisch gehalte waarbij hij in staat is de persoon te laten zien zoals deze is. Vaak wordt geroepen ‘wow, het is net een foto’. Toch kijkt men dan niet goed. Het is namelijk meer dan een foto kan laten zien, het is de persoon zoals deze er daadwerkelijk is. Om te begrijpen wat we met deze woorden bedoelen is het belangrijk de schilderijen in levende lijve te kunnen aanschouwen, er daadwerkelijk voor te kunnen staan en er in te duiken.

We introduceren de kunstenaar bij galerie Bonnard tijdens de expositie ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Cornelis le Mair. De stillevens van Erik van de Beek kenmerken zich vanwege zijn bijzondere composities, brede variatie aan alle mogelijke onderwerpen, een zacht en afgewogen kleuren palet en een hoog realistisch gehalte. Ook voor de stillevens geldt dat je ‘ze moet zien om te snappen wat we hiermee bedoelen’.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken