Heidi Von Faber

Ook te zien bij Meesterlijk Stilleven!

In de schilderijen van de in Den Haag wonende kunstenares Heidi von Faber speelt het licht tegen meestal een donkere achtergrond een grote rol. Eigentijdse composities met een klassieke belichting die steeds van links komt. Bij haar kan ‘spelen met licht’ letterlijk genomen worden. In enkele van haar werken weet von Faber met slechts het verplaatsen van de lichtbron een volledig andere sfeer te creëren.

Haar inspiratie haalt de kunstenaar bij ‘de oude Hollandse meesters’. Ook bij hen speelt lichtinval een grote rol. Door de eenvoud van de voorwerpen, krijgt het werk een eigentijdse uitstraling. Objecten van glas, met of zonder inhoud, kleurrijk fruit en bijvoorbeeld coffeecups, rustiek brood komen regelmatig terug in haar werk. Door de jaren heen valt op dat de kunstenares eigenlijk geen materiaal buiten beschouwing laat. Metaal (brons, zilver, goud), stof, vruchten, glas, keramiek, kunststof, alles zien we terug in haar werk. In deze enorme variatie valt steeds weer op hoe haar onderwerpen steeds een ‘logisch geheel’ vormen zodra ze samen in het schilderij te zien zijn. De sfeervolle en warme stillevens tonen ook een vrolijke gezelligheid, verlokkende lekkernijen of juist een intense rust. Maar wat of hoe dan ook, altijd in een mooie balans.

Heidi Von Faber zelf hierover:

Graag creëer ik een rustgevend beeld zonder tierelantijnen. Door de eenvoud en de onderwerpen, vaak in het dagelijks leven gebruikte voorwerpen, krijgt het werk een eigentijdse uitstraling.  Ik vind het belangrijk dat de compositie een logisch geheel vormt en een sfeervolle uitstraling heeft.

De kunstenares geeft door haar werkwijze en composities een geheel eigen invulling en aanvulling in het ‘ stilleven- genre’.

De expositie van Heidi von Faber samen met Jean Paul Marsman wordt geopend op zondag 24 maart. Wanneer u de schilderijen eerder al zou willen bekijken dan kan dat vanaf vrijdag 22 maart in de galerie. U bent van harte welkom!

Kunstwerken van Heidi Von Faber

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken