Erik van Elven

De sympathieke kunstenaar Erik van Elven kreeg landelijke bekendheid door het programma ‘Sterren op het Doek’. Hij maakte daar een spraakmakend portret van snowboardster Bibian Mentel.  Toch zijn het niet alleen de portretten van van Elven die opvallen. Juist zijn veelzijdigheid is opvallend en bijzonder.

‘Variatie in verf’ is dan ook het eerste wat te binnen schiet, kijkend naar alle onderwerpen in de serie schilderijen die de kunstenaar uit Waddinxveen inmiddels voor Galerie Bonnard maakte. Dat geeft Erik van Elven ook zelf aan. Hij houdt ervan om ‘van onderwerp naar onderwerp’ te ‘surfen’. Swipend door alle mogelijkheden die er maar zijn.

Want mogelijkheden zijn er legio!

Erik van Elven is er niet de persoon naar ‘te denken in beperkingen’. In alles ziet hij schoonheid en een kans “er zijn eigen onderwerp” van te maken. Met een oogstrelende techniek en een hoge graad van liefde voor de olieverf waarmee hij werkt. De liefde voor de verf lijkt bepalend te zijn voor wát er geschilderd wordt en hoe dat gebeurt. Kleurrijke verhalende schilderijen. De schilderijen zijn echter meer dan die eerste blik verraadt.

Welk onderwerp de kunstenaar ook aangrijpt om een schilderij te maken, één ding is altijd hetzelfde. In alle schilderijen is het ‘dansen’ van het penseel te zien en de liefde voor ‘de verf’. Zelf zegt hij hierover:

“Olieverf leeft, lijkt tegen je te praten. Hoe langer je schildert, hoe meer gevoel het geeft”.

En of het nu bloemen, stillevens, landschappen of personen zijn. ‘Het dansende penseel’, in de hand van Erik van Elven, heeft ze op het doek gezet.

Kunstwerken van Erik van Elven

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken