David van der Linden

David studeerde aan ‘De Klassieke Academie’ in Groningen en bracht een zomer door in Sint Petersburg waar hij ‘Masterclasses’ volgde aan de ‘Imperial Academy of Art’. Na zijn afstuderen heeft hij zich toegelegd op het maken van vrij werk en het maken van portretten in opdracht. Via de galerie ( David van der Linden is samen met René Renders eigenaar van Galerie Bonnard) is hierover meer informatie te verkrijgen.

In zijn schilderijen vertelt David een verhaal, zijn eigen verhaal verbeeld door jongens die op het omslagpunt van jeugd naar adolescentie staan. De titels van de schilderijen zijn titels van de nummers van David Bowie. Voor David waren de nummers van Bowie in de periode dat hij zelf de leeftijd had van de modellen die hij nu schildert ‘dagelijkse kost’. De muziek en de teksten gaan vaak over het maken van eigen keuzes, jezelf zijn, ‘anders’ zijn of jezelf vormen zoals je zelf wilt en niet zoals anderen van je zouden willen.

‘Naakt’ in de schilderijen van David niet alleen ‘een hymne voor de jeugd’ maar ook de equivalent van ‘jezelf zijn en ook laten zien wie je bent’. De houding, blik en compositie in het werk vertellen samen het verhaal wat de kijker zelf in kan vullen.

Naast de schilderijen waarin de jeugd een rol speelt, schildert David ‘beweging’. De racefiets staat hierbij centraal. Dat is niet toevallig ook datgene waarmee David naast zijn werk in de galerie en het schilderen het liefst dagelijks enige tijd mee bezig is.

21 Schilderijen van David  werden in 2020 en 2021 en 2023 gepubliceerd in ‘Your Daily Male’. Een Internationale kalender waarin kunst met mannen in de hoofdrol centraal staat. Schilderijen van David bevinden zich inmiddels in collecties over de gehele wereld. Ook in 2024 zal het werk van David te zien zijn in ‘Your Daily Male’.

September 2022

Davids’ schilderij ‘Dare to Dream’ van juli 2022 werd geselecteerd door de New Yorkse curator Brooke Wise. Zij vergeleek het werk van kunstenaar David Hockney met dit werk van David van der Linden.

December 2022

David werd gevraagd om deel te nemen aan ‘Sterren op het Doek’ dat deed hij met heel veel plezier. De bekende Nederlandse journalist Sinan Can was de persoon die door David werd geschilderd terwijl deze werd geïnterviewd door Özkan Akyol. De uitzending is terug te kijken via de site van de NPO.

Naar aanleiding van de uitzending van ‘Sterren op het Doek’ maakt David momenteel een serie waarin hij zijn eigen ‘Sterren op het doek zet’. De eerste die hij hiervoor schilderde was zijn partner René, samen met David is hij de eigenaar van Galerie Bonnard.

Kunstwerken van David van der Linden

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken