David van der Linden

Kunstenaar David van der Linden is samen met René Renders eigenaar van Galerie Bonnard. Zijn werk is sinds deze zomer ook in de eigen galerie te zien. Daarnaast wordt zijn werk vertegenwoordigd door Galerie Mooiman in Groningen.

In de korte periode dat David met zijn schilderijen naar buiten komt werd zijn werk regelmatig aangekocht. Zo hangt zijn werk inmiddels bij particulieren  in Son en Breugel en Eindhoven, maar bijvoorbeeld ook in de Verenigde Staten en diverse andere landen van Europa.

In de zomer van 2020 toont de galerie verschillende nieuwe werken van David.

Tijdens zijn studie aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen stonden de eerste jaren in het teken van ‘het ambacht’. Pas in het laatste jaar ontdekte hij ‘zijn onderwerp’. De jongens die hij schildert vertellen het verhaal over ‘de jongen’. David, een man nu, is natuurlijk, net als alle mannen, graag nog altijd die jongen die hij was. In de schilderijen staan de verschillende momenten in het leven van de jongen centraal.

De verhalen die de modellen vertellen met hun houding, de temperatuur van de kleuren en de compositie in het werk zijn voor de kijker zelf in te vullen.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken