Martin Koole

De schilderijen van Martin Koole onderscheiden zich van het werk van andere schilders door zijn zeer eigengereide manier van het aanbrengen van de verf.

Zijn verfstreek maakt zijn werk onmiddellijk herkenbaar. Dat is met name opvallend in zijn portretten. Met een schijnbaar nonchalant maar trefzeker handgebaar brengt Koole de geportretteerde tot leven, niet alleen door de gelijkenis maar ook dankzij het gebruik van licht. Het resultaat is beweeglijk en verrassend en van een grote vitaliteit.

Het maken van portretten is maar één aspect van Koole’s vaardigheden. Hij schildert ook series dromerige voorstellingen met figuren in een soms onbestemde ruimte en sfeer, waarin hun soms raadselachtige aanwezigheid de toeschouwer voor vragen stelt. Ook hier speelt Koole met het licht. Het effect is een balans tussen reflectie en werkelijkheid.

De stillevens van Martin Koole vertonen een vergelijkbaar evenwicht in een beheerst kleurgebruik.

Uitbundiger zijn de vogelschilderijen die Koole met een wat rijker palet weet uit te beelden.

Tijdens de expositie ‘De Klassieken’ tonen we het allernieuwste werk van Martin Koole. Zijn hele scala aan onderwerpen komt voorbij, vaak gemaakt in kleine ‘series’. Bijvoorbeeld de series: ‘Youngsters’, ‘Well read Girls’, ‘Watching Gardens’, ‘Still-lifes’ en ‘Falcons’.

Kunstwerken van Martin Koole

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken