“Een ander Perspectief”

13-10-2019

Elvira Dik, Marten Huitsing en Michiel Schrijver.

13 oktober t/m 24 november
 
Live muziek door Harry Hendriks (zang/gitaar) Barten de Win (toetsen) en Yvonne van de Pol (viool) vanaf 14.00 uur!
 Opening: zondag 13 oktober om 14.30 uur
 
De drie kunstenaars die samen in deze groep exposeren hebben een totaal andere aanpak, onderwerp en werkwijze. De perspectieven in hun schilderijen
zorgen er op de eerste plaats al voor dat je als toeschouwer een totaal andere rol krijgt toegespeeld.
Beschouw je van een afstand het grote geheel? Maak je deel uit van de voorstelling en ben je misschien wel in dezelfde kamer als het onderwerp op het schilderij? 
Of ben je misschien kleiner dan het onderwerp is en beschouw je alles alsof je een dwerg bent, een klein wezen, dat de grootsheid van het alledaagse op
macroniveau tot zich neemt?
De wereld van Elvira Dik bestaat vaak uit lekkere dingen, zoals snoep en gebak, en dan sterk uitvergroot. Haar ‘macro-schilderijen’ maken hebberig en hongerig. Naast de zoete inspiratie laat Elvira Dik zich ook graag inspireren door de plantenwereld. Ook daar geeft ze het idee aan de kijker ‘als een kabouter’ rond te kijken in een grote wereld. De planten zijn uitvergroot een kleurrijk feest vol zonlicht en warmte. Het geeft je het gevoel opgenomen te zijn in de wereld die de kunstenaar creëert.
Michiel Schrijver schildert vergezichten in een zuidelijk aandoende omgeving. Huizen, havens, ergens een horizon en een uitweg naar een land hier ver vandaan. Het kleurgebruik en de bijzondere perspectieven zorgen ervoor dat je niet in een ogenblik alles kunt omvatten, je blijft nieuwe ontdekkingen, nieuwe uitwegen en ingangen zien. De wereld van Michiel Schrijver beschouw je van een afstand, door een venster, vanaf een reling of misschien wel vanuit je eigen woonkamer.
Marten Huitsing zoomt in op zijn modellen, zonder opdringerig te zijn. De composities maken dat je meteen weet dat er een verhaal speelt. Geraffineerde stofuitdrukkingen, lichtval en huidtinten, omgevingen met oog voor detail, gecombineerd met een op de eerste plaats uitgekiende compositie, zorgen ervoor dat je in het schilderij kunt blijven ronddwalen.
De modellen gaan op in hun emoties of bezigheid en trekken zich niets aan van de toeschouwer. Je kunt ongestoord kijken zonder een indringer te hoeven zijn.
De schilderijen voor deze expositie staan in de week voordat de expositie gaat openen op de website.

Aanwezige kunstenaars

Kunstwerken op “Een ander Perspectief”

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken