object(WP_Term)#20668 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(53)
 ["name"]=>
 string(12) "Eric Schutte"
 ["slug"]=>
 string(12) "eric-schutte"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(53)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(8)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Eric Schutte

Een publicatie in het kunsttijdschrift ‘Atelier’, maakte ons attent op zijn werk.
Heel bijzonder vonden we zijn schilderijen, plein-air schilderijen waar de invloeden van het weer, het licht tot een bijzondere toets en een bijzonder kleurig geheel vormen.

Veelzijdig

Wat wij doen, als we werk zien van een kunstenaar wat ons aanspreekt, is verder zoeken naar ander werk. Zo ook bij Eric. Zijn website leerde ons dat hij erg veelzijdig is.
Naast schilderijen heeft Eric een bijzondere manier van vormgeving gevonden.
Met afvalplastic, ijzer en ander materiaal maakt hij de meest bijzondere installaties, in opdracht, maar ook vrij werk.
Een afspraak was snel gemaakt!

Eric Schutte woont en werkt in Ommen, zijn atelier ligt naast een mooie molen. Op het moment van bezoek is het koud, er ligt wat bevroren sneeuw en het is haast donker als ik arriveer.

In het atelier wordt meteen duidelijk dat Eric met van alles bezig is.
Bergen met tubes olieverf, verschillende ezels met half vervaardigde schilderijen, een bijzonder grote hoop afvalplastic. Eric is een enthousiast verteller, naast kunstenaar is hij een paar dagen per week tekendocent. Ik kan me voorstellen hoe hij zijn leerlingen weet te enthousiasmeren!

Eric vertelt over bijzondere opdrachten die steeds weer lijden tot nieuwe ideeën en nieuwe vrije werken. Een koe in het midden op een rotonde in Ommen vervaardigde Eric in opdracht van de gemeente. De koe maakte hij van afval. Oud ijzer van alle boeren in de directe omgeving van Ommen. Met dit oude ijzer laste hij een koe, het ijzer is bijzonder zichtbaar, maar ook de koe. Erg knap gemaakt!

Ingevingen

Eric neemt mij enthousiast mee naar zijn werk. De schilderijen, klassiek van oorsprong, met zwierige verbeelding gemaakt, en de beelden, prachtig en eenvoudig tegelijk, en hierdoor ook aanzettend tot beter kijken. Bij deze schilderijen zoekt Eric ook steeds weer het randje op, tijdens de openingsexpositie hebben we een bijzonder werk van hem. Is het een 6-luik, of zijn het 6 losse schilderijen van een spoorwegovergang waar een trein voorbij dendert? Hoe dan ook, je blijft er naar kijken. Eric vertelt hierover als ik het werk op kom halen:

“ik zie dan wat, en dan wil ik er wat mee, en dit wordt het dan. Ja, anders kan ik het ook niet uitleggen”.

Een ander en bijzonder stuk tijdens de openingsexpositie is ook van de hand van Eric Schutte. Een kalf, gemaakt van bijna 2000 gele oormerken van geslachte kalveren en ijzer. Bijzonder plastic en bijzonder levensecht.

Eric Schutte is een kunstenaar die zowel conceptueel als klassiek werk maakt.
Eric zelf hierover:

“Het conceptuele werk bestaat uit een figuratief vormgeven waarbij het niet voor de hand liggende materiaalgebruik onderdeel is van de verbeelding. In het klassieke werk speelt het concept ook een grote rol, het materiaal(gebruik) is echter traditioneler. Ik beschouw het maken van beelden als een voortdurend spel en onderzoek waarbij het idee en de vormgeving gelijkwaardig opgaan en elkaar beïnvloeden”.

Momenteel, bij het inrichten van de expositie lopen mensen wel eens binnen. Zonder uitzondering kijken ze naar het werk van Eric, zonder uitzondering wordt er op gereageerd. We zijn benieuwd naar uw reacties!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken