Studio Giftig

Vanaf januari 2020 hebben werken we samen met het bijzonder kunstenaarsduo ‘Studio Giftig’ uit Eindhoven. Wereldwijd bekend om hun ‘Streetart’.

Hun werk was tot voor kort alleen op muren van soms wel 10- tallen meters breed en  hoog te zien. Hun wens was het ‘kleiner te gaan werken voor binnen’. Kleiner werken betekent voor deze mannen van het grote formaat dan toch gauw enkele meters breed en hoog. Zoals bij alle werken van al onze kunstenaars geldt ook hier; om een mening te kunnen vormen moet je het in het echt komen bekijken! Vanaf nu kun je altijd werk van Studio Giftig bij ons in de galerie verwachten!

 

Een korte introductie:

Studio Giftig is de naam voor het kunstenaarsduo Niels van Swaemen (1981, Eindhoven) en Kaspar van Leek (1983, Philipsburg St. Maarten). In 2007 kwamen zij met elkaar in contact, op dat moment zijn beide als individu dan al geruime tijd actief in de street art. Vanaf 2007 worden de eerste samenwerkingsprojecten opgepakt en fungeert een leegstaande loods als basis voor hun studio. Binnen deze loods bevond zich een opslagruimte voor giftige stoffen en chemicaliën, in deze opslagruimte bewaarde zij hun verf en spuitbussen en is de naam Studio Giftig ontstaan.

Bij aanvang van de samenwerking in 2007 was de een nog aan het studeren aan de kunstacademie en de ander was werkzaam als grafisch ontwerper. De projecten werden hierdoor in de avonduren en in de weekenden door het duo gerealiseerd. Door de vele belangstelling was er onvoldoende tijd om alle projecten op te kunnen pakken en besloot het duo in 2012 zich volledig toe te wijden op muurschilderingen. In de daarop volgende jaren ontwikkelt het duo een gemeenschappelijke schilderstijl, waarmee zij bekend worden middels hun hoog gedetailleerde (sur)realistische murals.

De kenmerkende eigen beeldtaal van Studio Giftig heeft naast de kwaliteit van de schilderingen als typerend element, dat alle beelden autonoom worden ontworpen. Herkenbaar aan het proces waarin wordt gewerkt, is de manier waarop zij hun eigen persoonlijke concepten vertalen door de objecten en modellen zelf te fotograferen, om totale autonomie binnen hun beeldtaal te creëren als een uitgangspunt voor hun schilderingen. Momenteel heeft Studio Giftig een eigen beeldtaal binnen de urban art weten te ontwikkelen waarmee zij hun autonome werk zowel in eigen beheer als voor galerieën en vooraanstaande opdrachtgevers mogen uitvoeren.

 

“Studio Giftig creates murals on the highest level with top quality. They speak their own visual language. Expect a well motivated concept with their distinctive photo realistic style.”

Amsterdam Street Art

 

“Met hun bijzondere wandschilderingen roepen de kunstenaars van Studio Giftig eenzelfde prikkelende vorm van vervreemding op als het werk van Damien Hirst. Het is precies de combinatie van ‘klassieke’ iconografie en eigentijdse beelden die een prettig vervreemdend effect geven.”

Inside Information

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken