Richard van Mensvoort

‘Ik schilder het dagelijks leven in olieverf’.

De ‘Realistisch Impressionistische’ olieverfschilderijen van de in het Brabantse Megen woonachtige Richard van Mensvoort hebben als onderwerp de mens, dier en omgeving. Zijn belangstelling voor het licht in die omgeving is goed te zien in zijn schilderijen.

De Brabantse kunstenaar haalt zijn inspiratie uit alle windstreken. Graag trekt hij er wandelend op uit met zijn camera om een stad, een landschap te ‘beleven’. Rondtrekkend met zijn rugzak ontdekte de als reclamemaker opgeleide van Mensvoort dat ‘schilderen’ zijn roeping was. Met een enorme drijfveer en de kennis die hij als visualiser had opgedaan, ontdekte de liefhebber van musea, het pad van kunstschilder. Met voorbeelden als Pieter Pander, Hans Bayens, John Singer Sargent, Isaac Israels en Joquin Sorolla ontdekte van Mensvoort zijn eigen stijl en werd hij een meester in landschappen, stadsgezichten en portretten.

Als portret- kunstenaar maakte de sympathieke Brabander landelijk furore door bij ‘Sterren op het Doek’ het winnende portret te maken van de TV-persoonlijkheid Floortje Dessing.

Voor de expositie ‘Schilderachtig’ maakte Richard van Mensvoort, stadgezichten en landschappen.

Richard van Mensvoort kwam eind 2019 landelijk in de belangstelling vanwege zijn winnende portret in de  derde uitzending  van ‘ de nieuwe ‘Sterren op het Doek’.

Zijn portret van Floortje Dessing werd zeer gewaardeerd door oa de vrijheid die hij genomen had iets te veranderen aan de kleding en er op deze wijze een bijzonder kleurrijk en passend werk van te maken. De gelijkenis en beheersing van het ambacht waren daarnaast bijzonder opvallend in het werk aanwezig.

Het werk van Richard kenmerkt zich door de losse toets enerzijds en de goed getroffen details anderzijds. Stadsgezichten, landschappen, typisch Bosch’, Amsterdams’ of Nederlands. Kleurrijk, herkenbaar en mooie toetsen.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken