Paul van Ernich

Vanaf eind april bij de expositie ‘Meesterlijk Stilleven, Cornelis le Mair 80 jaar’ is het werk van kunstenaar Paul van Ernich nieuw in onze collectie.
Via het experiment ontdekte van Ernich het werk van de oude meesters.
Na ongeveer tien jaar zoeken en experimenteren met stijlen bracht een lang verblijf in Bretagne de Nijmeegse kunstenaar bij de oude meesters. Van Ernich besloot in de stijl die hij bewonderde, de stijl van de Meesters uit de 17e-eeuw,  te gaan werken. Een bezoek aan Cornelis le Mair inspireerde hem vervolgens enorm. Het samen schilderen en het bespreken van het werk leidde uiteindelijk zelfs tot een mooie collegiale vriendschap die voortduurt tot op de dag van vandaag. Een goede reden om de kunstenaar bij de expositie van Cornelis le Mair bij Galerie Bonnard te introduceren!
Theatrale sferen
In al zijn werk speelt Paul met licht. Hij brengt hiermee een theatrale sfeer in de schilderijen.  Ieder schilderij wordt hiermee een verhaal. Rembrandt en Caravaggio dienen als grote voorbeelden. Op afstand gezien zeer realistisch, bijna echt. Van dichtbij toont de verf zich onder andere met zichtbare kwaststreken en met smakelijke wit-hogingen.
De laatste jaren is Paul in de ban van bloemen. Vanuit 17e-eeuwse bloemstillevens evolueerde hij naar een geheel eigen kijk op individuele bloemen. Uitvergroot tegen een donkere achtergrond komen de bloemen tot leven en staan als een persoonlijkheid in beeld. Karakteristiek en krachtig.
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken