object(WP_Term)#27335 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(43)
 ["name"]=>
 string(13) "Gineke Zikken"
 ["slug"]=>
 string(13) "gineke-zikken"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(43)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(19)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Gineke Zikken

Gineke Zikken

Voor de expositie ‘Verhalen in kleur’ heeft Gineke Zikken werk gemaakt in New York, Georgië, Marokko en Nederland. een grote diversiteit is hierdoor ontstaan. De herkenbare beelden en kleuren zijn bijzonder en geven weer hoe de kunstenaar het land, stad op platteland, ervaren heeft. De formaten van dit nieuwe werk zijn van zeer groot naar klein, in onze galerie is zowel het grote als het kleine werk te zien. Op de website ziet u de verkleinde afbeeldingen van de schilderijen.

Een kennismaking.
Het werk van Gineke Zikken zagen we voor het eerst op een kunstbeurs. Het viel ons meteen op. Liefhebbers van de natuur als we zijn werden we opeens geconfronteerd met een prachtig industrieel landschap. Havens, containers, en vrachtschepen in rivieren. Thuisgekomen gingen we op onderzoek uit en naast het industrieel landschap zagen we bij Gineke ook New York, typisch Nederlands landschap en eigenlijk een grote diversiteit aan landschappen die steeds op frisse en heldere wijze geschilderd waren.
Nu we een eigen Galerie hebben vinden we dat het werk van Gineke niet mag ontbreken. We zijn erg blij dat ze speciaal voor ons werk heeft gemaakt.

De afspraak die we met Gineke hadden vond plaats in haar atelier. En hoe kan het ook anders, haar atelier ligt aan de rand van Amsterdam, aan het IJ, tegen industrie en aan de andere kant een bosrand. Alle onderwerpen die haar werk zo kenmerken binnen handbereik.

Gineke over haar werk:

“Al in de tijd dat ik op de kunstacademie zat maakte ik schetsen in de Amsterdamse haven. Daar vond ik wat ik zocht. Heldere vormen en prachtige kleuren. Dat zijn nog steeds de belangrijkste elementen in mijn schilderijen. Ook in de landschappen die als meer “schilderachtig” te boek staan. Ik ben altijd op zoek naar mooie kleuren, vlakken en lijnen”.

Geboren: 1959
Opleiding: Wackers academie Amsterdam

Werk in bezit van o.a.

  • Amsterdam Museum
  • Haags Historisch Museum
  • Katwijks Museum
  • Gemeentemuseum Deventer
  • Gemeente Amsterdam
  • Diverse bedrijfscollecties en particuliere collecties
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken